Teknoloji

Sony CEO’su Kaz Hirai: Şimdi için değil, gelecek için akıllı telefon pazarındayız

kaz hirai sony

kaz hiraiSony CEO’su Kaz Hirai, şirketinin bu yıl oldukça yüksek bir operasyon kârı açıklama ihtimalinden ötürü memnun görünüyor. Ancak bu memnuniyet, Hirai’nin başka konulardaki objektifliğini etkilememişe benziyor. Sony CEO’su, akıllı telefon pazarında Apple ve Samsung ile rekabet edebilmelerinin önündeki engellerin henüz kalkmadığını dile getirdi.

Sony CEO’su, öncelikli olarak akıllı telefonları “geleceğin teknolojisi” şeklinde görmediklerinin altını çizdi. Hirai pazarda varlık göstermelerinin asıl nedeninin iletişim sektöründe kalma isteklerinin olduğunu belirtti.

Sony CEO’su bu sayede bir sonraki paradigma değişikliğine kadar endüstri dinamiklerini takip edebilmek açısından bunun önemli olduğunun altını çizdi. Hirai, “Gelecekte de bir iletişim lideri olmak için akıllı telefon pazarındayız.” ifadesini kullandı.

Kaz Hirai: Sony olarak “küçük şirketler”e bileşen tedarik ediyoruz

Sony, hâli hazırda pek çok akıllı telefon üreticisine görüntü sensörü tedarik ediyor. Kaz Hirai, bu iş ilişkisini değerlendirirken “Cupertino, Güney Kore ve Çin’deki küçük şirketlere bileşen sağlıyoruz.” şeklinde eğlenceli bir ifade kullandı. Sony CEO’sunun “küçük şirketler” diyerek Apple, Samsung/LG ve Huawei’yi kastettiğini belirtmekte fayda var. Bu şirketlerin hepsi akıllı telefon kameraları için Sony’den görüntü sensörü tedarik ediyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER