Teknoloji

Jony Ive ve LoveFrom’un son yenilikçi tasarımı: Linn Sondek LP12-50

jony ive lovefrom

Jony Ive, Apple’dan ayrıldıktan sonra kurduğu tasarım firması LoveFrom ile sıra dışı projeler yapmaya devam ediyor. İngiliz ses ürünleri şirketi Linn ile gerçekleştirilen iş birliği, sınırlı sayıda üretilen ve dikkat çekici bir fiyat etiketi olan bir turntable projesine imza atılmasını sağladı.

Bir zamanlar Apple’ın tasarım dünyasına damgasını vuran tepe yöneticisi olan Jony Ive’ın şirketi LoveFrom, Linn ile birlikte çalışarak 50 yıllık Sondek LP12 turntable’ın yıldönümüne özel bir sürümünü geliştirdi. Bu ultra özel ürün, sadece 250 adet üretilecek ve Ağustos 2023 ile Mart 2024 arasında sahiplerine teslim edilecek. Sondek LP12-50’nin fiyatı ise $60.000 olarak belirlendi.

Jony Ive’ın ilk donanım projesi: Linn Sondek LP12-50

Bu iş birliği, Linn CEO’su Gilad Tiefenbrun’un LinkedIn üzerinden Ive ile beklenmedik bir buluşma ayarlamasıyla başladı. Bu buluşma, iki şirket arasındaki bu heyecan verici projenin doğuşuna zemin hazırladı. Bu tasarım, Ive’ın Apple’dan ayrıldıktan sonraki ilk donanım projesi olarak görülüyor.

Linn, Sondek LP12-50’nin tasarımında ses öğelerine yoğunlaştı. Bu turntable’de, titreşimleri azaltmak amacıyla yoğun bir ahşap malzeme kullanıldı. LoveFrom ise tasarımın endüstriyel boyutuna odaklandı. Özellikle, daha önce kare formunda olan bileşenler daha yumuşak hatlara kavuşturuldu, plastik güç düğmesi alüminyum bir daire ile değiştirildi ve turntable’ın toz kapağını her açıda açık tutabilen yeni menteşeler tasarlandı.

Bu proje, LoveFrom’ın başka bir işlem veya mali düzenlemeye gerek duymadan gerçekleştirdiği çalışmalardan biri olarak nitelendiriliyor. LoveFrom, projelerinin çoğunu sadece yapmayı sevdiği için yapıyor. Bu yaklaşım, firmasının Airbnb ve Ferrari gibi markalarla olan uzun vadeli sözleşmelerinden para kazanırken, bazı projelerde mali kazanımı bir kenara bırakabilmesini sağlıyor.

Ürünün daha fazla fotoğrafı Financial Times’daki ilgili makalede yer alıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER