Teknoloji

Jony Ive Apple’dan ayrıldı

jony ive

Ünlü tasarımcı Jony Ive, Apple’ın Yönetim sayfasından çıktı. Bu da onun Cupertino’daki mesaisinin artık sona erdiğini gösteriyor. Ive Apple’a 1992 yılında katılmıştı. 1996’dan bu yana da tasarım ekibini yönetiyordu.

Jony Ive’ın Apple’daki son gününün tam olarak hangi gün olduğu her zaman gizemini korudu. Apple’dan ayrılışını duyuran basın bülteninde bunun “yıl sonuna kadar” olacağı belirtilmişti. Bazıları Ive’ın, Apple’ın uzay gemisine benzeyen yeni kampüs binasının tasarımı ve inşaatına ayırdığı mesai nedeniyle Apple ürün tasarımıyla ilgilenmeyi çoktan bıraktığı şeklindeki düşüncelerini dile getiriyordu.

Apple, Ive’ın yeni tasarım şirketi olan LoveForm’un müşterilerinden biri olacak. LoveForm, Ive ve onun uzun zamandır arkadaşı ve meslektaşı olan Marc Newson tarafından kurulmuştu. Apple CEO’su Tim Cook, ayrılığı resmiyete dökerken “Apple, özel projelerde doğrudan ve birlikte çalıştığı mükemmel ve tutkulu tasarım ekibinin devam eden çalışmaları sayesinde, Jony?nin yeteneklerinden faydalanmaya devam edecektir.” demişti. Yazılım ve donanım tasarımı ise şu anda COO Jeff Williams’ın sorumluluğu altında bulunuyor.

apple yönetimi jony ive

Şimdi tüm gözler LoveForm üzerinde olacak. Ive ve Newson’ın iş birliklerinin uzun bir geçmişi var. Bunun sonucunda Apple Watch, bir elmas yüzük ve Noel ağacı ortaya çıkmıştı. Kimbilir, belki gelecekte çığır açacak yeni bir Apple ürününün tasarımında, bu sefer dışarıdan vereceği destekle Ive’ın etkilerini yine görebiliriz. Bunun dışında, Ive ve Newson ikilisinin başka hangi ürünlere imza atacağını görmeyi de merakla bekliyoruz.

İLGİLİ HABERLER