Teknoloji

Jeff Bezos Amazon CEO’luğunu 5 Temmuz’da bırakacak

jeff bezos amazon
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Jeff Bezos, Amazon CEO’su olarak son haftalarını yaşıyor. CEO’luğu bırakma kararını daha önce duyuran Bezos, şirketin yıllık hissedar toplantısında 5 Temmuz itibarıyla görevi devredeceğini açıkladı. Amazon’un kurucusu ve dünyanın en zengin insanı olan Bezos, bu tarihin ardından şirketin yürütme kurulu başkanı olarak göreve devam edecek. CEO koltuğunu ise, daha önce açıklandığı gibi, Amazon Web Servisleri CEO’su Andy Jassy devralacak.

Bezos, konuyla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: “Bu tarihi seçtik, çünkü benim için duygusal bir gün. Amazon, bundan 27 yıl önce 5 Temmuz 1994’te kurulmuştu. Görev değişikliğinden dolayı oldukça heyecanlıyız. Enerjilerimi ve dikkatimi yeni ürünlere ve girişimlere yönelteceğim.”

Amazon’un kurucusu, CEO’luktan ayrılma kararını bu yılın başlarında açıklamıştı. Açıklama yapıldığında Jassy’nin görevi Bezos’tan üçüncü çeyrek içinde devralacağı belirtilmiş, ancak kesin bir tarih verilmemişti.

Jassy, 2003’te AWS’yi kuran ekipte yer alıyor. 2016’dan bu yana AWS’nin CEO’luğunu yürüten Jassy, şirketin alanının devlerinden biri hâle gelmesinde önemli bir rol oynamıştı. AWS, 2021’in ilk üç ayında 13.5 milyar dolar gelir elde etmişti. Bu meblağ, Amazon’un toplam çeyrek gelirinin yüzde 12’sine tekabül ediyor.

Jeff Bezos, ayrılık tarihini duyururken şirketinin MGM’i satın almasıyla ilgili de konuştu. Bezos, MGM’in “geniş, derin ve sevilen” bir katalogunun olduğunu belirtirken; MGM ve Amazon Studios’un ortak çalışması sayesinde bu katalogun 21. yüzyıl için yeniden şekillendirilebileceğini dile getirdi.

İLGİLİ HABERLER