Eğlence

Amazon MGM için kesenin ağzını açıyor

amazon mgm

Amazon, film ve TV şirketi MGM için kesenin ağzını açtı. E-ticaret devi, Hollywood’un ikonik stüdyosu için 8.45 milyar dolar ödeyecek. MGM’in satın alınması, Amazon’a içerik kütüphanesine 4000 film ve 17 bin saatlik TV içeriği ekleme imkanı veriyor. Bu içeriklerin de Amazon Prime Video’ya Netflix ve Disney Plus ile rekabetinde önemli bir avantaj sağlayacağı söylenebilir.

MGM denince akla gelen ilk filmler James Bond ve Rocky serileri oluyor. Ancak 12 Öfkeli Adam gibi klasik filmler ve The Handmaid’s Tale veya Vikings gibi modern içerikler de MGM’in portföyünde yer alıyor. The Voice ve Shark Tank gibi şovlar da MGM’in katalogunda bulunuyor.

Amazon Prime Video ve Amazon Studios’un başkan yardımcısı Mike Hopkins, satın almayla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: “Bu anlaşmanın gerçek finansal değeri, MGM’in yetenekli ekibiyle birlikte yeniden şekillendirmeyi planladığımız büyük içerik katalogu. Bu çok heyecan verici ve bize yüksek kaliteli hikayeler anlatmak için büyük bir fırsat veriyor.”

Amazon’un medya birimi, büyük bir imparatorluğun görece küçük bir parçası olarak değerlendirilebilir. Buna rağmen içerikler için her yıl milyarlarca dolar harcayan Amazon, Prime abonelerinin daha büyük bir kısmının Prime Video içeriklerini tüketmesini istiyor. Son sayılara göre, dünya genelinde 200 milyondan fazla Prime abonesinin 175 milyonu Prime Video içeriklerini tüketiyor.

Amazon ve MGM anlaşmasıyla ilgili ilk haberler bu ayın ortalarında gündeme gelmişti. Amazon adına Mike Hopkins’in yürüttüğü görüşmelerde tarafların anlaşmaya yakın olduğuna dair haberler de hafta sonunda artmıştı.

İLGİLİ HABERLER