Teknoloji

Jawbone Fitbit aleyhine bir dava daha açtı

jawbone-up2-160415

Jawbone ve Fitbit arasındaki gerilimin sonu asla gelmeyecek gibi gözüküyor. Geçtiğimiz mayıs ayında ticari sırlarının çalınması gerekçesiyle Fitbit’i ve eski çalışanlarını dava eden Jawbone, kısa bir süre sonra patent ihlâli iddiasıyla Fitbit aleyhine bir dava daha açmıştı.

Jawbone’un dava bombardımanına Fitbit de bir davayla karşılık vermiş ve rakibinin kendisine ait patentleri ihlâl ettiğini öne sürmüştü. Fitbit’in geçtiğimiz eylül ayında açtığı bu davaya Jawbone, yeni bir davayla yanıt verdi. Jawbone, Fitbit’i bu sefer de kendisine ait patentleri “tamamen temelsiz” biçimde kötüye kullanmakla suçluyor.

Teknoloji dünyasındaki diğer davalarda olduğu gibi, açılan son davada da patentlerin biraz dekoratif kaldığını ve asıl amacın Fitbit’i uzlaşmaya zorlamak olduğunu belirtmek gerekiyor.

Fitbit, Jawbone’un açtığı son davayı “Kamuoyunu yanıltmaya yönelik bir girişim.” olarak niteledi ve rakibinin kötü performansını maskemeleye çalıştığını öne sürdü. İki şirket arasında ipleri geren kurumsal bilgi hırsızlığı konusunu göz ardı eden Fitbit’in bu tarz bir açıklama yapması kulağa garip geliyor. Ancak son gelişmeler, Jawbone ve Fitbit arasında tansiyonun ne kadar yükseldiğini de ortaya koyuyor.

İLGİLİ HABERLER