Teknoloji

Jawbone Fitbit’e geçen eski çalışanlarına karşı avantaj kazandı

Jawbone-logo-081015

Giyilebilir ürün şirketi Jawbone, geçtiğimiz mayıs ayında şirketten ayrılarak rakip üreticilerden Fitbit’e transfer olan eski çalışanları aleyhine dava açmış ve eski çalışanlarının şirketin gizli bilgilerini de beraberinde götürdüğünü iddia etmişti.

Kaliforniya Yüksek Mahkemesi, salı günü aldığı kararla nihai sonucun Jawbone lehine olabileceği konusunda bir işaret verdi. Fitbit’e transfer olan eski Jawbone çalışanlarının mukavelelerine aykırı davrandıklarına hükmeden mahkeme, çalışanlardan ellerinde bulunan tüm kişiye özel ve tescilli bilgileri, teknik verileri ve ticari sırları mahkemeye teslim etmelerini istedi.

Jawbone’un dava başvurusunda, davalı konumundaki çalışanlardan birinin şirketin mevcut ve gelecek teknolojileri konusundaki detayları içeren belgeleri kişisel bilgisayarına indirdiği iddia edilmişti. Mahkeme tarafından alınan karar doğrultusunda Jawbone, eski çalışanlarının kişisel bilgisayarlarına erişebilecek ve kendisine ait verileri temizleyebilecek.

Jawbone’dan yapılan açıklamada mahkeme kararından duyulan memnuniyet belirtilirken, bu kararın Jawbone’un iddialarının boyutunu gösterdiği ifade edildi. Jawbone, Fitbit ve çalışanlarına karşı olan hukuk mücadelesinin süreceğinin altını çizdi.

Fitbit cephesi ise karara küçümser bir havayla yaklaşarak ortada yeni bir şey olmadığını ve çıkan sonuçtan dolayı şirketin mutlu olduğunu belirtti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER