Teknoloji

Jawbone Fitbit aleyhindeki yasal taleplerinin kapsamını genişletti

jawbone fitbit

Jawbone Fitbit aleyhine açtığı kurumsal casusluk davasında geri adım atmıyor, hatta iddialarını ve taleplerinin kapsamını genişletiyor. Mahkemenin talebi sonrasında gerçekleştirilen adi inceleme, işlerin tahmin edilenden daha kötü olduğunu ortaya çıkarmıştı. Bu sonucun ardından harekete geçen Jawbone, Fitbit’e geçen eski çalışanı Jing Qi Weiden’in adını da dava dosyasına dahil etti. Weiden’in de eski şirketine ait bilgileri yeni şirketindeki hesabına aktarmakla suçlanıyor. Jawbone’un iddialarına göre, Weiden ve diğer davalılar şirketin yol haritasını gümüş bir tepsi içinde Fitbit’e sunmuş.

Güncellenen dava dosyası, iddialara açıklık getiriyor ve neler olup bittiğini ayrıntılı biçimde anlatıyor. Jawbone, ilk etapta eski çalışanlarını 18 bin dosyayı Fitbit hesaplarına aktarmakla suçlamıştı. Ancak daha sonrasında gerçekleştirilen keşif, 335 bin 191 dosyanın eski çalışanlar tarafından kaçırıldığını ortaya çıkarmıştı.

Jawbone, söz konusu dosyalar arasında şemaların, üretim fiyatlarının ve takvimlerinin olduğunu belirtirken, Alta gibi yeni Fitbit cihazlarının çalıntı Jawbone teknolojisinin üstüne inşa edildiğini öne sürdü. Bu açıklama nedeniyle davaya dahil edilen yeni dosyaların tamamının hassas bilgiler içerip içermediği konusu da sorgulanıyor.

Fitbit ise tahmin edilebileceği üzere bu iddiaların tamamını reddediyor. Söz konusu dosyaların varlığını geçtiğimiz aralık ayında kabul eden şirket, dosya sayısındaki artışın aylardır bilinen bir durumu yansıtmaktan başka bir anlam taşımadığını iddia etti. Fitbit, Jawbone’un taleplerinin kapsamını genişleterek Uluslararası Ticaret Komisyonu nezdindeki yenilgisini ve iki şirket arasındaki rekabetteki kötü performansını gölgelemeye çalıştığını öne sürdü.

İLGİLİ HABERLER