Teknoloji

Japon NTT DoCoMo Samsung Galaxy Nexus’un varlığını doğruladı (güncellendi)

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Japonya’da faaliyet gösteren mobil operatör NTT DoCoMo yarın sabaha karşı Hong Kong’da Google ve Samsung tarafından tanıtılması beklenen ilk Android Ice Cream Sandwich cihazı Galaxy Nexus‘un varlığını doğruladı. Mobil operatörün Twitter üzerinden yaptığı paylaşıma göre bu cihaz kasım ayında Japonya’da piyasaya çıkmış.

Söz konusu mesajda bundan başka bilgi yok. Ancak daha önce internete sızan bilgi kırıntılarına bakacak olursak, Samsung Galaxy Nexus veya Nexus Prime adını taşıyacak bu cihazın 4.65 inç’lik, 1280 x 720 çözünürlüklü Super AMOLED HD ekran, 1.5 GHz’lik çift çekirdekli işlemci, NFC desteği ve Full HD video kayıt yetenekli bir kamera barındırması bekleniyor.

Samsung bu ayın başında 11 Ekimde düzenlenmesi planlanan ve daha sonra ertelenen ilk Unpacked etkinliğini duyuracak şekilde bir tanıtım videosu hazırlamış ve bu videoda yarın tanıtılacak Nexus cihazıyla ilgili ilk detayları açıklamıştı.

İlgili – Twitter

Güncelleme: NTT DoCoMo, Galaxy Nexus’un varlığını doğruladıktan sonra bu cihazla ilgili daha fazla teknik ayrıntıyı da ortaya çıkardı. Buna göre Samsung üretimi Galaxy Nexus’ta 4.65 inç’lik, 1280 x 720 çözünürlüklü Super AMOLED HD ekran ve 1.2 GHz’lik TI OMAP 4460 işlemci yer alıyor. 1 GB RAM, 32 GB entegre ROM barındıran bu cihazın kablosuz bağlantı desteklerine baktığımızda 14.4 Mbps indirme, 5.75 Mbps yükleme destekli UMTS/WCDMA, 802.11b/g/n Wi-Fi ve Bluetooth 3.0 desteği barındırdığını görüyoruz.

Cihazın 1080p HD video kayıt destekli video kamerası 5 megapiksel çözünürlük sunuyor. Bu arada önde de 1.3 megapiksellik ikinci bir kamera yer alıyor. 136 x 68 x 8.8 mm’lik kasaya ve sahip olan cihazın en kalın noktasında 11.5 mm’lik değere sahip. Öte yandan 135 gr. ağırlığa sahip.

İlgili – gpad.tv

İLGİLİ HABERLER