Manşetler

FuelBand’den ilham alan iWatch konsepti bir saatin ötesinde

Apple’ın iWatch olarak anılan akıllı saat projesine ilişkin şirketten somut bir açıklama gelmese de, bu ortaya yeni iWatch konseptlerinin çıkmasını engellemiyor. San Francisco’da yaşayan tasarımcı Todd Hamilton tarafından geliştirilen iWatch konsepti, klasik saat görünümü yerine Nike FuelBand’den ilham almasıyla dikkat çekerken, iOS 7’nin arayüz elemanlarının da kullanılması Hamilton’ın konseptinin göze daha hoş gelmesini sağlıyor.

iwatch-konsept-todd-hamilton-220114

Daha önce de FuelBand’den ilham alan bir iWatch konsepti hazırlanmış, ancak söz konusu konseptte ekranın yatay olarak kullanılması nedeniyle bu tarz bir ürünün kullanışsız olacağı savunulmuştu. Hamilton’ın tasarımında ekran dikey olarak kullanılırken, sürükleme hareketleri de işin içine dahil ediliyor. Siri’yi aktif hale getirmek için ekrana dokunmak yeterli olurken, yukarı doğru sürükleme hareketiyle ekran kilidi kaldırılabiliyor. Aşağı doğru sürükleme hareketiyse bildirimleri ortaya çıkarıyor.

Uygulamalar da ekrana yatay olarak dizilirken, kullanıcılara bir sayfada maksimum dört uygulama gösteriliyor. FuelBand etkisini koşu süresini, yakılan kalorileri ve katedilen mesafeyi gösteren fitness uygulamasıyla gösteren Hamilton, iWatch’un Bluetooth ile iPhone’a bağlanacağını ve gelen aramalar ile kişileri yönetme imkanını sunacağını da öngörüyor. Apple’ın iWatch projesine ilişkin olarak ilk somut adımlarını duyurması pek çok kişinin ortak beklentisi olsa da, şirket henüz bu konudaki sessizliğini koruyor.

İlgili >> Todd Hamilton

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER