Teknoloji

iPhone XS sızıntısı iPhone X’dan uzaklaşılmadığını ortaya koyuyor

iphone xs

iPhone XS, birkaç saat sonra resmen gözler önüne çıkacak. İnternete sızan bilgiler, taslaklar ve bileşen fotoğrafları sayesinde telefona ait pek çok detay şimdiden biliniyor. Ancak resmi duyuruya saatler kala sızan yeni fotoğraflar, iPhone XS’in detaylı biçimde görülmesini sağlıyor.

Çin’in popüler sosyal medya sitesi Weibo’da paylaşılan ve ardından The Inquirer sitesi tarafından yayınlanan fotoğraflar, iPhone X’a fazlasıyla benzeyen bir cihazı gözler önüne seriyor. Ekran çentiği, neredeyse çerçevesiz ekran ve hafif kavisli kenarlar sızan fotoğraflarda belirgin unsurlar oluyor. Ancak iPhone XS olduğu iddia edilen cihazın neredeyse iPhone X ile aynı görünmesi, bazı kafa karışıklıklarına yol açıyor.

Ön panellere bakıldığında iPhone X ve halefi neredeyse aynı görünüyor. İki telefon arasındaki temel farkın ise biraz daha büyüyen ve kalın hâle gelen arka kamera modülü olacağı söyleniyor. Sızıntıdaki fotoğraflarda telefonun arka paneli görülmüyor. Bu durum da fotoğraflara biraz daha temkinli yaklaşmak gerektiği anlamına geliyor.

Apple‘ın görsel anlamda pek fazla şey değiştirmese de, telefonun bileşenlerinde kayda değer bir yükseltme yapması bekleniyor. Yeni işlemci, daha büyük pil ve kamera yazılımındaki iyileştirmeler kullanıcı beklentileri arasında öne çıkıyor.

Şirketin asıl gözle görülür değişikliği ise 6.5 inç ekranlı iPhone XS Max modelinde yapabileceği belirtiliyor. Bütün bu beklenti ve tahminlerin doğruluğunu görmek için akşam saat 20:00’da başlayacak etkinliği beklemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER