Teknoloji

iPhone SE 4, Ana Ekran düğmesi olmadan gelecek

iphone se 4

Apple’ın iPhone SE 4 ile birlikte önemli bir tasarım değişikliğine gideceği uzun süredir konuşuluyor. 91mobiles sitesi tarafından paylaşılan ve CAD dosyaları üzerinden hazırlanan görseller, Apple’ın dördüncü nesil iPhone SE’de iPhone 14’e benzer bir tasarıma kavuşacağını gösteriyor.

Hâlihazırda satışları devam eden iPhone SE, 2022’de tanıtılmıştı. 4.7 inç ekran ve Ana Ekran düğmesiyle gelen bu model, tasarımı itibarıyla iPhone 8’e bir hayli benziyor. A15 Bionic işlemciye sahip olan bu model, hâlihazırda Türkiye’de 26 bin 999 TL’den başlayan fiyatlar karşılığında satılıyor.

CAD görsellerine göre, dördüncü nesil 6.1 inç büyüklüğünde çentikli bir ekranla gelecek. Ekran üzerindeki bu çentik Face ID sensörlerine ve ön kameraya ev sahipliği yapacak. Arka tarafta ise yine tek bir kamera ve flaşın olduğu görülüyor.

iphone se 4

91mobiles sitesine göre, yeni iPhone SE’nin boyutları 147.7 x 71.5 x 7.7 mm olacak. Mevcut iPhone SE’nin boyutları ise 138.4 x 67.3 x 7.3 mm. Söz konusu boyutlar, yeni iPhone SE’nin 6.1 inç ekranı sığdırmak için ne kadar büyüyeceğini gözler önüne seriyor.

Yeni iPhone SE 4 ne zaman çıkacak?

Apple’ın iPhone SE 4’ü ne zaman tanıtacağı belirsizliğini koruyor. Ancak mevcut öngörülere göre, bu telefon 2025’ten önce duyurulmayacak. Yeni iPhone SE hakkındaki söylentiler 18 aydır farklı şekillerde etrafta dolaşıyor. Geçtiğimiz yılın nisan ayında Apple’ın bu telefonun geliştirme çalışmalarını durdurduğu iddiası gündeme gelmişti.

İLGİLİ HABERLER