Teknoloji

iPhone SE 2 ile ilgili yeni tasarım ve performans dedikoduları

apple iphone se 2 iphone 8

iPhone SE 2 dedikoduları geçtiğimiz ilkbaharda epey yoğunlaştıktan sonra uzun bir yaz arası vermişti. Uzun zamandır beklenen bu Apple akıllı telefonu ile ilgili olarak, güvenilir bir tahmin ve öngörü kaydına sahip olan Apple analisti Ming-Chi Kuo’dan yeni bir tahmin geldi.

Kuo’nun söylediğine göre, iPhone SE 2 muhtemelen 2020’nin başlarında çıkacak. Daha önceki iPhone SE 2 dedikoduları çıkış tarihinden tasarıma ve teknik özelliklere kadar geniş yelpazeye yayılıyordu. Kuo ve yakın zamanda Nikkei tarafından yayınlanan son bir haber bu dedikodulara yeni katkılar yapıyor.

Yapılan en son tahmine göre, 2016 yılında çıkan iPhone SE’nin takipçisi, iPhone 5’ten daha çok iPhone 8’e benzeyecek. Bu da Apple’ın küçük ve orta segmente hitap eden telefonuna yeni bir görünümün kazandırılacağı anlamına geliyor.

Eğer tasarım dili bakımından bazı eski iPhone’lar takip edilecekse, Touch ID parmak izi sensörü ve ekranın alt ve üst kısmında bulunan kalın çerçeveler de korunacaktır. Bloomberg de geçtiğimiz ay içinde geçtiği bir haberde Apple’ın gelecek nesil düşük fiyatlı iPhone’unun iPhone 8’e benzeyeceğini ve Touch ID barındıracağını yazmıştı.

Performans tarafına baktığımızda, Kuo’nun 2020 model akıllı telefon için A13 işlemci ve 3 GB RAM tahminlerinde bulunduğunu görüyoruz. Bu açıdan aşağı yukarı iPhone 11 ile aynı seviyede bir telefonla karşılaşabiliriz. Bu da küçük ekranlı telefonu oldukça güçlü hâle getirebilir. Ucuz ve küçük bir telefon isteyen, ancak performansının da tatmin edici olmasını arzulayanlar için böyle bir iPhone oldukça çekici olacaktır.

iPhone SE 2 fiyatı da merak konusu

Bu telefonun kesinleşmeyen bir noktası da fiyatı. İlk iPhone SE modelinin en çekici noktalarından bir tanesi fiyatıydı. Bu telefon yurt dışında 399 dolarlık fiyat etiketine sahipken, Türkiye’de ise en son zamlarla en fazla 2600 TL seviyesine çıkmıştı. Bir iPhone kullanmak isteyen, ancak parası amiral gemisi iPhone seviyesine yetişmeyenler için bu telefon oldukça cazip bir seçenek olmuştu. Ancak en son donanım bileşenleri ve yenilenen donanımla, iPhone SE 2 fiyatı selefininkinden daha yüksek seviyede olabilir.

Geçen yılın başlarında Kuo, iPhone SE 2’nin hiçbir zaman çıkmayacağı, en azından 2018 için planlanmadığını söylemişti. O yıl gerçekten de Apple’ın beklenen akıllı telefon için adım attığını görmedik. Şirketin bu uygun fiyatlı iPhone seçeneğini çıkarıp çıkarmama noktasında henüz tam olarak karar vermediğini hissediyoruz. Ne var ki, dedikoduların da ortak noktada buluşmaya başladığını da görüyoruz. Ne dersiniz, gelecek yılı yeni ve uygun fiyatlı bir iPhone ile karşılar mıyız?

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER