Teknoloji

iPhone SE 2’yi bu yıl görmeyebiliriz

iphone se 2

iphone se 2Apple’ın 2018’de üç “ana” iPhone modeli çıkarma ihtimali oldukça yüksek görünüyor. Buna karşılık, iPhone SE 2 konusunda karışık sinyaller gelmeye devam ediyor. Bir ara telefonun çıkışına dair işaretler oldukça güçlense de, son durum bu ihtimalin biraz azaldığını gösteriyor.

iPhone’lar için kılıf üreten Olixar tarafından Forbes’a yapılan açıklamaya göre, Apple’ın iPhone kadrosunda bu yıl SE 2 olmayacak. Şirket 5.8 inç ekranlı iPhone XI, 6.5 inç ekranlı iPhone XI Plus ve 6.1 inç ekranlı iPhone 9 ile kullanıcıların karşısına çıkacak. Söz konusu üçlü içinde iPhone 9’un en uygun fiyatlı model olması oldukça muhtemel görünüyor.

Bu bilgilerin doğruluğu konusunda kendisinden oldukça emin görünen Olixar, şimdiden yeni iPhone’lar için aksesuar üretimine başladığını belirtti. Bu da daha küçük bir iPhone bekleyenlerin biraz daha uzun bir süre beklemek zorunda olduğu anlamına geliyor.

Olixar’ın geçtiğimiz ay SE 2 konusunda bir beklenti içinde olduğunu ve telefonun iPhone XI Mini adıyla resmiyet kazanabileceğine inandığını unutmamak, dolayısıyla da şirketin açıklamalarına biraz temkinli yaklaşmak gerekiyor. Ancak Olixar’ın iPhone X, Galaxy S9, Galaxy Note 8 ve iPhone 7 gibi cihazlar konusunda verdiği ipuçlarının doğru olduğunu belirtmekte de fayda var.

iPhone SE 2 konusunda Olixar tarafından ortaya atılan son iddia, Apple ürünleriyle ilgili isabetli öngörüleriyle tanınan analist Ming-Chi Kuo’nun ocak ayındaki analizini destekliyor. Kuo, Apple’ın bu yıl SE 2 üretimi için gerekli kapasiteye sahip olmadığını belirtmiş ve cihazın çıkışı için 2018 sonrasını işaret etmişti.

Bütün bu öngörülere rağmen, eğer iPhone SE 2 2018’de tanıtılacaksa, bunun eylül ayında gerçekleşmesi muhtemel görünüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER