Teknoloji

iPhone 7 Apple Pencil desteğiyle kullanıcıların karşısına çıkabilir

apple pencil

iphone 7 apple pencilApple’ın iPhone 7 ve iPhone 7 Plus’ı tanıtmasına saatler kaldı. Akıllı telefonlarda bulunması muhtemel özelliklerle ilgili haberler, halen gündemde yer tutmaya devam ediyor. Bu konuda ortaya atılan iddialardan birisi de, Apple’ın iPad Pro serisiyle birlikte tanıttığı Apple Pencil’in iPhone 7 ve iPhone 7 Plus ile de kullanılabileceği. Apple CEO’su Tim Cook’un geçtiğimiz aylarda verdiği bir röportajda söylediği sözler de, iPhone 7 Apple Pencil desteğinin işaretçisi olarak değerlendiriliyor.

Apple CEO’su geçtiğimiz haziran ayında NDTV’den Vikram Chandraback ile çeşitli konuları kapsayan bir sohbet gerçekleştirmişti. Apple Pencil de söz konusu sohbette konu başlıklarından birisiydi. Eski Apple CEO’su Steve Jobs’un “Kimse bir stylus istemez!” sözünü hatırlatan Chandraback, Cook’a Apple Pencil ile ilgili yorumlarını sormuştu. Apple Pencil’ın bir “stylus” değil, bir kalem olduğunu belirten Cook, Steve Jobs’un da söz konusu aksesuarı seveceğini dile getirmiş ve Apple Pencil ile iPad ve iPhone’da “inanılmaz” şeyler oluşturulabileceğinin altını çizmişti.

Cook’un bu sözlerinden Apple Pencil’in iPhone üzerinde kullanımının en azından test edildiği anlaşılıyor. Apple CEO’sunun “inanılmaz” sıfatını kullanması da, testlerden Pencil’in iPhone kullanıcıları için de faydalı olabileceği yönünde bir sonuç çıktığını düşündürüyor. Bugüne kadar ortaya çıkan sızıntılarda Apple Pencil desteğine yönelik somut işaretler olmasa da, Apple’ın ters köşe yapma ihtimalini de göz ardı etmemek gerekiyor.

iPhone 7 Apple Pencil desteğiyle başka bir telefon serisinin öncüsü olabilir

Apple Pencil ilk olarak geçtiğimiz yıl tanıtılan 12.9 inç ekranlı iPad Pro’da kullanılmıştı. Ardından geçtiğimiz mart ayında görücüye çıkan 9.7 inç ekranlı iPad Pro’da da Apple Pencil desteği sunulmuştu. iPhone 7’de Apple Pencil desteğinin bulunması ve iyi sonuç alınması durumunda Apple’ın gelecekte üretkenlik özellikleri daha gelişmiş “iPhone Pro” olarak anılan bir telefon çıkartması şaşırtıcı olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER