Teknoloji

Apple iPhone 7 ve 7 Plus mikrofonlarını etkileyen problemi çözecek

iphone türkiye fiyatları

apple iphone 7iOS 11.3 yüklü bazı iPhone 7 ve iPhone 7 Plus’larda mikrofon kaynaklı sorunlar yaşanıyor. Bazı kullanıcılar son güncellemeyi yüklemelerinin ardından mikrofonlarının çalışmamaya başladığını belirtirken, bu durumun sesli not almayı, telefon ve FaceTime görüşmesi yapmayı engellediğine dikkat çekiyor. Bazı telefonlarda ise sorunun Siri’ye de yansıdığı söyleniyor. Apple iPhone 7 ve iPhone 7 Plus kullanıcılarını etkileyen sorunu açıktan kabul etmese de, MacRumors sitesi tarafından yayınlanan bir doküman şirketin sorunun farkında olduğunu gösteriyor.

Söz konusu dokümanda bazı durumlarda telefonun ses tuşlarının flulaştığı ve servis çalışanlarının ilk olarak kullanıcılardan telefonlarına bağlı Bluetooth aksesuarlarının bağlantısının kesilmesini istediği belirtiliyor. Bu yöntemin fayda etmemesi durumunda ise ses sorunu tanılama işleminin gerçekleştirilmesi öneriliyor.

Eğer bu işlem sonucunda “cihaz dock tespit edemedi” veya “aksesuar desteklenmiyor” gibi bir mesaj ortaya çıkarsa servis çalışanlarının telefonu tamir edebileceği belirtiliyor. MacRumors’un haberine göre, tamir edilecek iPhone 7 veya iPhone 7 Plus artık garanti altında olmasa da servis yetkilileri bir istisna yapılması için merkeze talepte bulunabilecek.

Apple iPhone 7 ve iPhone 7 Plus sahiplerini etkileyen sorunun neden ortaya çıkmış olabileceği konusunda detay vermiş değil. Ancak ortaya çıkan belgede tamirin garanti kapsamında gerçekleşebileceğinin belirtilmesi, sorunun yazılım güncellemesinin donanıma etkisinden kaynaklanmış olabileceğini gösteriyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER