Manşetler

Yeni iPhone 6s sızıntısı çıkış tarihi olarak 18 Eylülü işaret ediyor

iphone-6-plus-inceleme-00023

Eylül ayı yaklaştıkça Apple’ın yeni iPhone’larına ilişkin dedikodular da biraz ivme kazanmış durumda. Bu sızıntılarda genellikle iPhone 6s ve iPhone 6s Plus adını taşıması beklenen telefonların çıkış tarihine odaklanılıyor. Fransız Mac4Ever tarafından paylaşılan bir ekran görüntüsü ise bugüne kadarki çıkış tarihi dedikodularının en somut örneğini teşkil ediyor.

Sızıntıya göre, 9 Eylüldeki tanıtımın ardından 11 Eylül itibarıyla Apple iPhone 6s modelleri ön siparişe çıkacak. Akıllı telefonların sevkiyatı ve mağazalardaki satışı ise 18 Eylülde başlayacak.

iphone-6s-cikis-tarihi-sizinti-210815

Mac4Ever, daha önceki sızıntılarda da ortaya atılan söz konusu tarihleri bir ekran görüntüsüyle desteklemeyi de ihmal etmiyor. Çıkış tarihi konusundaki belirgin sızıntıları iPhone 6s ve iPhone 6s Plus’ın özellikleri konusunda görmek ise pek mümkün değil.

iPhone 6s’in ekranında, Apple Watch’ta da bulunan, Force Touch özelliğinin yer alması bekleniyor. Akıllı telefonda A9 işlemciye 2 GB RAM’in eşlik etmesi de beklentiler arasında sayılıyor. Günümüzde pek çok üst sınıf akıllı cihazda 3 veya 4 GB RAM tercih edilse de, 2 GB RAM barındıran Apple iPad Air 2’nin bile oldukça hızlı bir performans sergilediğini unutmamak gerekiyor. 12 megapiksel arka kamera da yeni iPhone 6s’lerin donanımsal özellikleri arasında anılıyor.

İLGİLİ HABERLER