Teknoloji

Apple’dan iPhone 6s ve 6s Plus için ücretsiz tamir programı

iphone 6s ücretsiz tamir programı

Apple iPhone 6s ve 6s Plus için ücretsiz tamir programı başlattı. Şirketin belirli ürünlerde, çalışmasını önleyen bir sorunla karşılaşmasının ardından bu programın başlatılmasına karar verildi.

Cupertino şirketi, bir parçanın sorun çıkardığını, ancak şu an için bu bileşenle ilgili detay vermeyeceğini kaydetti.

Ne var ki, tüm 6s ve 6s Plus ürünleri bu tamir programından yararlanamıyor. Apple, Ekim 2018 ve Ağustos 2019 arasında üretilmiş cihazlar için ücretsiz tamir imkanının sunulduğunu belirtiyor.

Bu durum ücretsiz tamir programından oldukça küçük sayıda bir iPhone’un yararlanacağını gösteriyor. Geçen yıl satılan iPhone’ların büyük kısmını iPhone 8’den iPhone XS’e uzanan, daha yeni modeller oluşturuyordu.

Apple, konuyla ilgili olarak hazırlanan destek sayfasında, “Apple, bazı iPhone 6’ların ve iPhone 6s Plus aygıtlarının, başarısız olabilecek bir bileşen nedeniyle açılmayabileceğini belirledi. Bu sorun yalnızca Ekim 2018 – Ağustos 2019 arasında üretilen sınırlı seri numara aralığında cihazları etkiler.” şeklinde bir ifadeye yer veriyor.

Eğer 6s veya 6s Plus’ınızın bu tamir programında yer alıp almadığını merak ediyorsanız, bu bağlantıda bulunan forma cihazınızın seri numarasını girerek kontrol edebilirsiniz.

Cihazları program dahilinde bulunan ve daha önce tamir için para ödemiş olan iPhone sahipleri, paralarını geri alabilecekler. “Apple, onarımı satın alınan orijinal ülke veya bölge ile sınırlayabilir veya kısıtlayabilir. iPhone 6 veya iPhone 6s Plus’ınızın bu sorundan etkilendiğini düşünüyorsanız ve cihazınızı onarmak için ödeme yaptıysanız, geri ödeme için Apple ile iletişime geçebilirsiniz. Bu dünya çapındaki Apple programı, iPhone 6s ve iPhone 6s Plus?ın standart garanti kapsamını genişletmez.”

Ayrıca Apple, “Program, birimin ilk perakende satışından sonra 2 yıl boyunca etkilenen iPhone 6s ve iPhone 6s Plus aygıtlarını kapsar.” bilgilendirmesini de yapıyor.

İLGİLİ HABERLER