Teknoloji

Apple iPhone 6s için pazarlama kampanyası düzenlemeye devam ediyor

apple iphone 6s

Apple, eski iPhone modellerini ve tasarımlarını telefon portföyünde giriş segmentini temsil etmesi için üretmeyi sürdürüyor. Ancak şirketin bu yaklaşımında ölçü biraz kaçmışa benziyor. Dördüncü yaşını dolduran Apple iPhone 6s için Hindistan‘da yeni bir pazarlama kampanyası başlatıldı. Söz konusu pazarlama kampanyasında iPhone 6s’in Hindistan’da üretiliyor olmasına vurgu yapılıyor.

Hindistan hâlihazırda oldukça çekişmeli bir genel seçim sürecinin ortasında. Milliyetçilik de bu seçimin en güçlü temaları arasında bulunuyor. Dolayısıyla Apple’ın pazarlama kampanyasında “Hindistan’da üretilmiştir” sloganının kullanılması biraz daha dikkat çekici hâle geliyor.

Apple Hindistan’da iPhone üretmeye de milliyetçi bir yasa sebebiyle başlamıştı. Bu doğrultuda ilk olarak 2017’de ülkede iPhone SE üretmeye koyulan şirket, geçtiğimiz yıl da iPhone 6s üretimini ülkeye yönlendirmişti. Hindistan geçtiğimiz yıl da “Hindistan’da üretilmiştir” girişimini desteklemek için gümrük vergisinde bir artışa daha gitmişti. Büyük Hindistan pazarını kaybetmek istemeyen Apple, Hindistan Başbakanı Narendra Modi‘nin girişimine de kısmen de olsa destek vermiş ve ülkedeki üretim kapasitesini biraz daha artırmıştı.

Apple iPhone 6s ile uygun fiyatlı akıllı telefonların hakim olduğu Hindistan pazarında söz sahibi olmayı amaçlıyor. Realme X gibi güçlü ve ucuz Android alternatiflerinin olduğu bir ortamda Apple’ın işi pek kolay olmasa da, Cupertino merkezli şirketin marka kuvvetini de yabana atmamak gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER