Teknoloji

iPhone 6s’in piyasaya çıkış tarihi sızdı

iphone-6-inceleme-00035

Apple’ın bir sonraki amiral gemisi akıllı telefonu iPhone 6s’in çıkışı geçen hafta Vodafone tarafından yanlışlıkla sızdırılmış olabilir. Mobile News sitesi Vodafone içi bir yazışmayı ele geçirdiğini, buna göre Apple’ın gelecek nesil iPhone’unun 25 Eylül Cuma günü çıkacağını yazdı. Ayrıca ön siparişlerin de 18 Eylül tarihinde başlaması planlanmış.

Henüz haziran ayının başlarındayız, bu nedenle iPhone’un çıkış tarihiyle ilgili herhangi bir habere şüpheyle yaklaşmak faydalı olacaktır. Yine de, iddia edilen 25 Eylül tarihi epey mantıklı görünüyor. Karşılaştıracak olursak iPhone 5, iPhone 5s ve iPhone 6 modellerinin dünya çapında ilk kez satışa çıkışları sırasıyla 20 Eylül, 21 Eylül ve 19 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilmişti.

Daha önce Apple’ın yeni iPhone modellerini ağustos ayında, hatta daha da erken olacak şekilde temmuz ayında çıkacağı öne sürülmüştü. Ancak KGI Securities’in güvenli analistlerinden Ming-Chi Kuo geçtiğimiz ay yayınladığı bir araştırma notunda yeni iPhone’ların eylül ayında raflara çıkmasının beklenmesi gerektiğini dile getirmişti.

İlgili notta Apple’ın yeni iPhone’larının daha önceki bütün iPhone satış rekorlarını geride bırakacağı şeklinde bir beklentide olmanın mantıksız olmayacağı belirtiliyor. Mevcut iPhone sahiplerinin genel olarak ilk tercihleri telefonlarını yeni bir iPhone modeliyle güncellemek, Apple ekosisteminin dışına çıkmamak oluyor. Bu durumda iPhone 6s veya iPhone 6s Plus cihazlarının yüksek satış rakamlarına ulaşmasını beklemek yanlış olmaz. Ayrıca bir de Apple’ın henüz Türkiye’ye açık olmayan iPhone geri dönüşüm programını güncellediği, iPhone’larını geri getirenlerin telefonları için daha yüksek değer biçtiği belirtiliyor.

Apple’ın yeni iPhone’ları için “S” güncellemesi olacağından, bu telefonların görünümleri iPhone 6 ve 6 Plus’tan farklı olmayacak. Ancak Force Touch işlevli ekran, 2 GB RAM, daha güvenilir Touch ID sensörü, 12 megapiksel kamera veya daha hızlı A9 işlemci gibi çeşitli iyileştirmeler, aynı zamanda yazılım tarafında yenilikler görebiliriz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER