Manşetler

iPhone 6’da tek elle kullanım modu olacak, iWatch esnek ekran barındıracak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

iphone-5s-inceleme-00038

Apple’ın büyük etkinliğine dört gün kala planlarıyla ilgili daha fazla detay da ortaya çıkmaya devam ediyor. New York Times Apple’ın hem iPhone 6 hem de iWatch olarak anılan cihazıyla ilgili yeni ipuçlarını paylaştı.

iPhone 6’nın iki farklı modelinin bulunması bekleniyor, bunlardan bir tanesi 4.7 inç, diğeri de 5.5 inç ekrana sahip olacak. Daha büyük ekranlı modelin daha pahalı olması beklenirken her ikisinde yer alacak yeni bir mod sayesinde kullanıcı arayüzü tek elle kullanıma uygun hâle getirilecek, böylelikle büyük boyutlu cihazlar üzerinde daha rahat kontrol sağlanacak.

Apple’ın akıllı telefonuyla ilgili olarak da New York Times daha önce çıkan haberlerle örtüşecek şekilde cihazın iki farklı boyut seçeneğiyle ve birçok sağlık işleviyle geleceğini söylüyor. Ayrıca saatin safirle kaplanmış esnek ekrana sahip olacağını da yazıyor. Saatin üstündeki sensörler vücut için önemli değerlerin yanında sahibin adım sayısını ve kalp hızını da ölçecek. Apple’ın giyilebilir cihazında sensörlerin veri takibini, mevcut diğer cihazlardaki sensörlerin yaptığından daha iyi yapmasını istiyor ve bunun için büyük çaba sarfediyor. Ürünle ilgili bilgi sahibi olan çevreler bu giyilebilir cihazı Apple’ın şimdiye kadarki en iddialı cihazı olarak da nitelendiriyor. Ayrıca Times’ın haberinde saatin kablosuz şarj özelliğine sahip olacağını da belirtiyor.

İLGİLİ HABERLER