Teknoloji

Apple’dan yaşı 10’a gelmiş iPhone 5S için güvenlik güncellemesi

iphone 5s
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

iPhone 5S, son işletim sistemi güncellemesini 2018’de iOS 12‘nin kullanıma sunulmasıyla birlikte almıştı. Ancak anlaşılan o ki, bu sürümdeki sayılar tamamen bitmedi. AppleInsider’ın belirttiğine göre, 2013 model cihaz bu hafta bir güvenlik güncellemesi aldı. Kesin olarak belirtmek gerekirse, iOS 12.5.7 güncellemesi yayınlandı. Bu, Apple’ın hâlâ iPhone 5S kullanıcılarını bile düşündüğü anlamına geliyor.

iOS 12.5.7’de dikkate değer pek bir yenilik yok, ancak desteklediği telefonlardan birine sahipseniz bu önemli bir güncelleme olarak nitelendirilebilir. Apple’ın belirttiğine göre, “kötü amaçlarla oluşturulmuş web içeriğinin işlenmesinin keyfi kod yürütülmesine yol açması” gibi, kulağa hoş gelmeyen bir güvenlik açığını kapatıyor. Ayrıca Apple’ın destek dokümanları, 15.1’den önceki iOS sürümlerini çalıştıran cihazlarda bu açığın “aktif olarak kullanılmış olabileceğini” söylüyor.

iPhone 5S, bu güncellemeyi alan en eski telefon, ancak iPhone 6 ve 6 Plus da bu güncellemeyi alıyor. Bu cihazlardan birine sahipseniz, muhtemelen devam edip bu güncellemeyi indirmelisiniz.

Apple, çok uzun yıllar önce çıkardığı cihazları için bile güncelleme sağlama konusunda zaten iyi bir geçmişe sahiptir. Ancak bunu göz önünde bulundursak bile, 9 yaşından büyük bir telefon için bir güncelleme temelde duyulmamış bir şeydir. Tamamen aynı seviyede olmasalar da, Android cihaz üreticileri de, cihazlarının yazılım açısından yaşam döngüsünü uzatmaya kararlı görünüyor. Samsung, Google ve Oppo gibi üreticiler belirli telefonlar için daha uzun yıllar boyunca yazılım ve güvenlik güncellemeleri sözü verdiler. Bu, görmeyi sevdiğimiz ve umarız 2023’te de devam edecek bir trend olarak nitelendirilebilir.

İLGİLİ HABERLER