Teknoloji

iPhone 16 tam ekranla gelen ilk iPhone olabilir

ios 15.5
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Ne zaman tamamen engelsiz bir ekrana sahip yeni bir iPhone göreceğiz? Apple ürünleriyle ilgili isabetli öngörüleriyle tanınan ünlü analist Ming-Chi Kuo’ya göre, bunun için 2024’ü beklemek gerekiyor. Tecrübeli analist, bu tarih itibarıyla Apple’ın Face ID donanımını ve ön kamerayı ekranın altına yerleştirmesini öngörüyor. Bu da iPhone 16 serisinde beklenen değişimin gerçekleşeceği anlamına geliyor. Bu deneyimin öncelikli olarak Pro modellerde sunulması muhtemel görünüyor.

Öngörülerini Twitter aracılığıyla paylaşan Kuo, geçtiğimiz ay yaptığı başka paylaşımlara referans vermeyi de ihmal etmedi. Tecrübeli analist, daha önce de Apple’ın 2024’ten önce Face ID’yi ekranın altına taşımasını beklemediğini dile getirmişti. Kuo o dönemde bu öngörüsüne gerekçe olarak hâlâ Touch ID’yi isteyen bir kitlenin bulunmasını göstermişti. Ancak hem Face ID’nin maskeyle çalışır hâle gelmesi hem de pandeminin etkisinin azalması, Face ID’ye yönelik şikayetleri azaltmış durumda.

Kuo, Apple’ın görüntü sinyali işlemcisini ve görsel algoritmalarını iyileştirerek tam ekran deneyimi için gerekli adımları atabileceğine inanıyor. Bir telefonun fotoğraf kalitesinde dijital işlemenin büyük önem taşıdığı artık iyiden iyiye anlaşılmış durumda. Apple da bu konuda kendisini her yıl geliştirmeye devam ediyor.

iPhone 16 için çarpıcı bir öngörüde bulunan Kuo, iPhone 14 modellerinde de ön kameranın otomatik odaklama özelliğiyle iyileştirileceğini belirtmişti. Apple’ın iPhone 14 ve iPhone 14 Pro modellerinde birbirinden farklı ekran tasarımları kullanma ihtimali de oldukça yüksek görünüyor.

İLGİLİ HABERLER