Teknoloji

Apple tüm iPhone 14 modellerinde ön kamerayı yeni özelliklerle güçlendirecek

iphone 13 pro inceleme samsung apple 14

Apple iPhone 14 serisini çok büyük ihtimalle önümüzdeki eylül ayında gözler önüne çıkaracak. Serinin üyeleriyle ilgili dedikodu ve haberler ise neredeyse iPhone 13 serisinin duyurulduğu günden bu yana etrafta dolaşıyor. Bu haberlerin en yenisi, iPhone 14’lerin ön kameralarıyla ilgili.

Apple ürünlerine dair isabetli öngörüleriyle tanınan analist Ming-Chi Kuo, tüm iPhone 14 modellerinde ön kameranın otomatik odaklama özelliğine kavuşacağını belirtti. Kuo, kameranın diyafram genişliğinin de f/1.9 olarak yenileneceğini dile getirdi.

Diyafram açıklığının artması sayesinde selfie’ler ve portre modu için daha iyi bir alan derinliği efekti oluşturulacağını söyleyen Kuo, otomatik odaklamanın ise FaceTime ve canlı yayınlarda faydalı olacağını belirtti.

Apple’ın bu yıl iPhone 14 serisinde Mini seçeneğine yer vermemesine kesin gözüyle bakılıyor. Serinin iPhone 14, iPhone 14 Max, iPhone 14 Pro ve iPhone 14 Pro Max modellerinden oluşması bekleniyor. iPhone 14 ve 14 Pro’nun 6.1 inç, Max ve Pro Max’in ise 6.7 inç ekranla gelmesi de neredeyse kesin görünen özellikler arasında sayılıyor.

iPhone 14 Pro ve Pro Max’te kullanıcıları daha fazla yeniliğin beklediği de bir süredir konuşuluyor. Bu modellerde çentikli ekranın yerini hem kapsül hem de yuvarlak delikli bir ekranın alması bekleniyor. Şirketin A16 işlemciyi de sadece bu modellere yerleştireceği ve diğer modellerde A15 Bionic’i kullanmaya devam edeceği söyleniyor.

Şu an için bahsi geçen iddialardan hiçbiri doğrulanmış değil. Eğer Apple tüm iPhone 14 modellerinde ön kamerayı iyileştirirse bu şirkete artı puan kazandıracak bir hamle olacaktır.

İLGİLİ HABERLER