Manşetler

iPhone 15 ve iPhone 15 Pro tanıtım tarihi ve çıkış tarihleri geçen yıllardan farklı olabilir

iphone 15 pro

Apple sayesinde eylül ayı, teknoloji dünyası için her zaman bir heyecan kaynağı olmuştur. Bu yıl da bu geleneği bozmayacak olan şirket, çıkan son haberlere göre iPhone 15 serisini 13 Eylül’de tanıtmaya hazırlanıyor. Bu bilgi, teknoloji dünyasının önde gelen haber sitelerinden olan 9to5Mac tarafından paylaşıldı. Apple’ın son yıllarda yeni iPhone’ları genellikle eylül ayının ilk haftasında tanıttığını düşünürsek, bu yılki program biraz farklı olacak gibi görünüyor. Çıkan habere göre, iPhone 15 serisinin ön siparişleri 15 Eylül’de başlayacak ve bir hafta sonra, 22 Eylül’de satışa sunulacak.

The Information’dan gelen bir başka habere göre ise, iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max modelleri, LG tarafından üretilen yeni düşük enjeksiyon basınçlı kaplama (LIPO) teknolojisi ekranla ilgili kalite kontrol sorunları nedeniyle gecikme yaşayabilir. Bu teknoloji, ekran çerçevesinin boyutunu önemli ölçüde 1.5mm’ye düşürmeyi hedefliyor, bu da mevcut 2.2mm’lik çerçeveden daha ince bir ekran çerçevesinin bulunabileceği anlamına geliyor.

iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max modellerinin, önceki modellere göre önemli ölçüde üstün olması bekleniyor. Bu cihazların hafif kavisli bir titanyum çerçeve, ince çerçeveli ekranlar, güçlü bir 3nm A17 Bionic çip ile donatılacağı ve ilk kez bir iPhone’da 8 GB RAM sunacağı söyleniyor.

Aynı şekilde, baz iPhone 15 ve iPhone 15 Plus modellerinin de Dynamic Island ile yeni ekranlar alması bekleniyor. Ayrıca, iPhone 15 serisindeki tüm dört modelin, Lightning portunun yerine USB Type-C portunu içereceği belirtiliyor. Ancak, daha hızlı Thunderbolt ve USB 3.2 veri transferi özelliklerinin muhtemelen sadece Pro modellere sınırlı olacağına dikkat çekiliyor.

Haberler, iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max modellerinin, önceki modellere göre biraz daha yüksek fiyat etiketleriyle gelmesini öngörüyor. Diğer yandan, iPhone 15 ve iPhone 15 Plus’ın, iPhone 14 ve 14 Plus ile benzer fiyatlara sahip olması bekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER