Manşetler

iPhone 15 Pro beklenenin ötesinde bir renk yeniliği ile gelecek

iphone 15 pro

Apple’ın merakla beklenen yeni modeli iPhone 15 Pro hakkında yeni bir renk söylentisi ortaya çıktı. Bu söylentiye göre, iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max modelleri, “gri tonlarına sahip benzersiz bir koyu mavi renkte” gelecek. Bu bilgi, deneyimli sızıntı kaynağı Unknownz21 ve MacRumors tarafından paylaşıldı ve bilginin doğrudan Apple’ın içinden geldiği belirtildi.

Bu yıl söz konusu olan titanyum malzeme yükseltmesiyle birlikte tasarlandığı söylenen yeni renk, Apple’ın daha önceki modellerinde kullandığı paslanmaz çelikten farklı bir fırçalanmış yüzeye sahip olacak. Pro model telefonlarda titanyuma geçiş, cihazların daha hafif olmasını sağlayabilir.

Söylentilere göre bu koyu mavi ve gri renk, iPhone 12 Pro ve iPhone 12 Pro Max‘te kullanılan maviye benziyor, ancak tam olarak aynı değil. Bu seferki tonun daha koyu ve daha fazla gri içerdiği belirtiliyor.

Ancak söylentiler dünyasında hiçbir şey kesin değildir: Unknownz21, bu rengin Apple’ın sonunda kullanmayı tercih etmeyebileceği bir test renk konfigürasyonu olabileceğini de belirtti. Yani, belki de bu özel renk tonu resmi olarak duyurulana kadar çok fazla ciddiye almamak en iyisi olacaktır.

Ayrıca, aynı kaynaklar bu hafta duyduğumuz bir başka söylentiyi de çürütüyor: Ürün hattında kırmızı veya kıpkırmızı bir renk tonunun olmadığı da belirtiliyor. Bu mavi renk, görünüşe göre gümüş, uzay grisi ve titanyum grisi ile birlikte sunulacak.

Eğer Apple, her zamanki programına bağlı kalırsa, dört yeni modelin hepsi önümüzdeki eylül ayı içinde tanıtılacak ve en azından yurt dışında piyasaya sunulacaktır. Zaten iPhone 15 ve 15 Pro modelleriyle ilgili olarak birçok sızıntı ortaya çıktı. Son olarak bunlardan biri, önemli pil kapasitesi yükseltmelerinin yolda olduğu tahminini içeriyor.

iPhone 15 Pro’nun beklenen fiyatı ve özellikleri

Forbes’ta yer alan bir haberde, Apple’ın iPhone 15 Pro Max’inin şimdiye kadar piyasaya sürülen en pahalı iPhone olacağı belirtildi. Teknoloji analisti Jeff Pu’nun sızdırdığı bir rapor ise, iPhone 15 Pro Max için fiyatlandırma detaylarını ortaya çıkardı. iPhone 15 Pro modelleri için yurt dışında fiyatların 200 dolara kadar artabileceği söylentileri var.

Diğer yandan, Macworld’de yer alan bir makalede, iPhone 15’in yaklaşık iki ay içinde piyasaya sürülmesi bekleniyor. Standart bir iPhone 15 ve iPhone 15 Plus olacak, ayrıca bir iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max olacak. Standart modellerin fiyatlandırması, mevcut iPhone 14 modellerine benzer olacak. Pro modellerinde 100 dolarlık bir fiyat artışı olabilir ve en büyük model iPhone 15 Ultra olarak adlandırılabilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER