Teknoloji

iPhone 13 Always on Display özelliğiyle gelebilir

iphone 13 always on display ekran

Bu yılın sonbahar aylarında tanıtılması beklenen iPhone 13’e dair söylentiler yayılmaya devam ediyor. Bu söylentiler zincirinin son halkası, iPhone 13’ün hangi ekran teknolojisi ile geleceğine dair iddiaları içeriyor. Son dönemlerde ortaya çıkan söylentilere göre, iPhone 13 Always on Display ekran özelliği ile gelecek.

OLED teknolojisinin bizlerle tanıştırdığı Always on Display (Daima Açık Ekran), ekran açma tuşuna basmadan bildirimler almayı sağlayan bir özellik. Bu teknoloji, Android işletim sistemine sahip akıllı telefonlar tarafından kullanılıyordu. Ancak son dönemdeki söylentilere bakılacak olursa Apple, iPhone 13 ile Always on Display ekranları buluşturmayı hedefliyor. Bu sayede, iPhone 13 kullanıcıları telefonlarını açmadan bildirimlerine ulaşabilecek; saat ve batarya durumunu kontrol edebilecekler.

Fonearena’nın yaptığı habere göre Apple, bu yıl çıkacak iPhone modellerinde Always on Display teknolojisini kullanacak. Saat ve batarya durumu gibi bilgilerin yanı sıra, bildirimler de ekranda daima görünecek. Geçtiğimiz ocak ayında Apple’ın iPhone 13 Pro serisinde, LTPO OLED (düşük sıcaklıklı polikristalin oksit) panelleri kullanacağına dair söylentiler yayılmıştı. Bu söylentilerin doğru çıkması, yeni iPhone’larda ProMotion ve Always on Display teknolojisini göreceğimiz anlamına geliyor.

Bunların haricinde, iPhone 13’ün Always on Display ve 120Hz ekran ile geleceğine dair beklentiler mevcuttu. Söylentilere bakacak olursak Apple, bu konuda kullanıcılarını epey sevindirecek gelişmelerle geliyor. Ayrıca iPhone 13’e dair son dönemlerde çıkan söylentiler, sadece bununla sınırlı değil. Daha önceki günlerde iPhone 13’ün geliştirilmiş ultra-geniş kamera, daha küçük çentik ve sensor shift OIS ile geleceğine dair söylentiler ortaya çıkmıştı.

İLGİLİ HABERLER