Teknoloji

iPhone 12 maketleri tasarım konusunda daha net fikirler veriyor

iphone 12 maket

Apple’da gözler bugün gerçekleştirilecek WWDC 2020 açılış konuşmasına çevrilmiş durumda. Ancak pek çok kişi sonbaharda tanıtılacak iPhone 12 modellerini daha büyük bir heyecanla bekliyor. Apple’ın 5G uyumlu ilk akıllı telefonlarıyla ilgili haberlerde, bu telefonların nasıl görüneceği de önemli bir yer tutuyor. iPhone 12’nin tasarımı konusunda fikirleri netleştiren paylaşımlara bir yenisi daha eklendi.

iPhone 12’nin tasarımıyla ilgili sızıntılar doğrultusunda hazırlanan bazı taslak ve modeller daha önce görülmüştü. Bunlara şimdi de farklı ekran boyutuna sahip seçenekler için ayrı ayrı hazırlanan maketler eklendi. Söz konusu maketlerin tanınmış duyumculardan Sonny Dickson tarafından paylaşılması, işleri biraz daha dikkat çekici hâle getiriyor.

Kılıf üreticilerine verilen bilgilerle hazırlandığı belirtilen maketler, daha önce gördüğümüz örneklere kıyasla daha detaylı hazırlandıkları için biraz daha gerçekçi görünüyor. Dickson, fotoğraflarda görülmeyen çentik tasarımının tahmin edilenden daha farklı olabileceğini belirtirken; kamera tasarımında da farklılıklarının görülebileceğinin altını çiziyor.

Dickson’ın detaylardaki değişiklik ihtimaline dikkat çekmesi, kasanın genel hatlarının görüldüğü gibi olacağını düşündürüyor. Maketlerde 5.4, 6.1 ve 6.7 inç olmak üzere üç farklı ekran boyutu seçeneği görülüyor.

Telefonların kenarlarının iyice düzleşmesi dikkat çekerken, kenarlardaki buton ve deliklerin yerinin değişmesi beklenmiyor. Ses kontrol tuşları yine telefonların sol kenarına yerleştiriliyor. Ancak SIM kart yuvasının yerinin modelden modele farklılık gösterebileceği de maket fotoğraflarının gösterdikleri arasında bulunuyor.

iPhone 12 maketlerinin hepsinin arkasında üç kamera görülse de, Apple’ın bunlardan sadece ikisinde üç kameraya yer vermesi sürpriz olmayacaktır. Şirket, geçtiğimiz yıl çıkarttığı iPhone 11’de iki arka kamera, iPhone 11 Pro ve Pro Max modellerinde ise üç arka kamera sunmuştu.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER