Teknoloji

iPhone 12 için bekleme süresi uzayabilir

iphone 12 pro

Apple, koronavirüsün bilançolarını etkileyebileceği uyarısını salgın küresel hâle gelmeden yapmıştı. Bu uyarıdan kısa bir süre sonra koronavirüs tüm dünyayı etkileyen bir krize dönüşürken; Apple’ın açıkladığı çeyrek sonuçları da bu etkiyi göstermişti. Yatırım bankası Wedbush’a göre, Apple en sıkıntılı zamanı geride bırakmış durumda. Ancak yaşananların etkisi iPhone 12 serisinin çıkışına da yansıyabilir.

Apple 2020 mali yılının ikinci çeyreğinde iPhone, iPad ve Mac satışlarında düşüşle karşılaşmıştı. Ancak giyilebilir ürün satışları ve servis gelirlerindeki artış, şirketin yüzünü güldürmüştü. Özellikle de servis gelirlerinin rekor kırması, Apple’ı bir nebze de olsa rahatlatmıştı.

Wedbush’a göre, Apple’ın servis gelirleri önümüzdeki dönemde de artmaya devam edecek. Buna ek olarak, iPhone 12’nin çıkışıyla birlikte şirketin donanım satışlarında da ibre yeniden artış yönüne dönecek. Wedbush’ın tahminlerine göre; aktif olarak kullanımda olan 925 milyon iPhone’dan 350 milyonu önümüzdeki dönemde en yeni modelle değiştirilecek.

Wedbush, Apple Store’ların yeniden açılmaya başlamasının ve tedarik zincirinin toparlanmasının da işlerin normalleştiğini gösteren işaretler olarak değerlendiriyor.

Yine de, yatırım bankasının raporunda iPhone 12 serisi hakkında önemli bir uyarı da bulunuyor. Apple yıllardır yeni iPhone’larını eylül ayında tanıtıyor ve genellikle eylül ayı bitmeden satışa sunuyor. iPhone X ve XR gibi modellerin çıkışında yaşanan gecikmelerin iPhone 12’de de yaşanabileceği ve serinin kasım veya aralık ayı itibarıyla raflardaki yerini alabileceği belirtiliyor.

Wedbush’ın çıkış tarihi konusundaki öngörüsünün doğruluğunu görmek için beklemek gerekiyor. Ancak iPhone 12 ve beraberinde getireceği 5G desteğinin Apple’a önemli bir itici güç sağlayacağı öngörüsü, kulağa fazlasıyla mantıklı geliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER