Manşetler

Apple iOS 9.3 beta 2 sürümünü yayınladı

ios 9.3 beta 2

Apple bu ay başında iOS 9.3 beta 1 sürümünü geliştiricilerle paylaşmıştı. Bu yeni sürüm ile birlikte Night Shift adı verilen ekran rengi ayarlama özelliği, aynı zamanda Wi-Fi Yardımı içinde ne kadar hücresel veri tüketildiğinin miktarının gösterilmesi gibi yenilikler geliyor. 13E5191d sürüm numaralı iOS 9.3 beta 2 ile birlikte Denetim Merkezi’ne Night Shift özelliğinin kontrolünü sağlayan bir ayar ekleniyor.

Night Shift, yukarıda belirttiğimiz gibi, iOS 9.3 ile gelen en önemli yeniliklerden bir tanesi. Hava karardıktan sonra Night Shift sayesinde ekranın rengini daha sıcak tonlarda ayarlayabilir, böylelikle göz yorulmalarının önüne geçebilirsiniz. Göz çok fazla mavi ışığa maruz kaldığı takdirde uyku konusunda sıkıntılar yaşanabiliyor. Night Shift ekrandaki mavi tonları kısarak buna engel oluyor. Night Shift özelliğini saate veya coğrafi konum bilgisine göre ayarlamak mümkün oluyor.

iOS 9.3’ün diğer özellikleri arasında Notlar uygulamasına notları daha güvenli şekilde kullanmayı sağlayacak şifreleme özelliği de bulunuyor. Böylelikle Notlar içinde kimsenin görmesini istemediğiniz notları Touch ID veya şifreyle gizleyebileceksiniz. Bir başka yenilik de birden fazla Apple Watch’un aynı iPhone ile eşleştirilmesini sağlıyor.

Apple son olarak iOS 9.2.1 sürümünü genel dağıtıma sunmuştu. Güvenlik güncellemeleri ve hata düzeltmeleri getiren bir bakım sürümü olan bu sürümden daha çok iOS 9.3 merakla bekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER