Teknoloji

Apple bakım ve servis niteliğinde iOS 9.2.1 güncellemesini yayınladı

iphone 6s ücretsiz tamir programı
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

ios 9.2.1

Apple dün akşam saatleri itibarıyla iOS 9.2.1 güncellemesini iPhone ve iPad kullanıcılarına dağıtmaya başladı. Daha çok servis ve bakım güncellemesi niteliğinde olan bu yeni sürüm çeşitli hata düzeltmeleri ve güvenlik iyileştirmelerini getiriyor.

Ayrıca iOS 9.2.1 sürümüyle birlikte kurumsal kullanıcıların BlackBerry BES12 gibi mobil cihaz yönetim servislerini kullanarak uygulamalar yüklemesinin önüne geçen bir sorun da gideriliyor. Bu arada yayından önce, çıkarılmış iki iOS 9.2.1 geliştirici beta sürümü de geliştirici kanalından kaldırıldı.

iOS 9.2.1 ile birlikte iOS 9.3 beklentisi arttı

iOS cihaz sahipleri bu son güncellemeden daha çok iOS 9.3 güncellemesini bekliyor olmalı. Bu güncellemeyle birlikte, özellikle geceleri ekranın daha rahat kullanılmasını sağlayacak Night Shift özelliği de gelecek. Teoride gece yatağa girmeden önce göze gelen mavi ışık miktarını azaltmak, iPhone ve iPad sahiplerinin uyumasını kolaylaştırabilir. Apple, Night Shift ile bu teorinin gerçek hayatta geçerli olup olmadığını görecek.

iOS 9.3 ile birlikte gelecek bir diğer önemli özellik de Notlar ile ilgili. Kullanıcılar notlarını şifreleyebilecekler ve bunlara sadece Touch ID ya da şifreyle erişebilecekler. Bir diğer yenilik de bir iPhone’a birden fazla Apple Watch’un eşleştirilmesi olacak.

İLGİLİ HABERLER