Teknoloji

iOS 9.3.4 güncellemesiyle önemli bir güvenlik sorunu çözülüyor

ios 9.3.4Apple, iOS 10’un yayınlanmasına bir aydan biraz daha fazla süre kala, iOS 9.3 için yeni bir kararlılık güncellemesi yayınladı. iPhone, iPad ve iPod touch cihazları için yayınlanan iOS 9.3.4 güncellemesi, iOS 9.3.3‘ten sadece iki hafta sonra gelmesiyle dikkat çekiyor.

iOS 9.3.4’ün çıkarılmasının temel sebebi, Pangu ekibinin iOS 9.2 ile iOS 9.3.3 arası sürümle çalışan iPhone, iPad ve iPod touch’lar için çıkardığı jailbreak çözümünün gerçekleşmesini sağlayan güvenlik açığını kapatmak.

Apple’a göre, söz konusu güvenlik hususu bir bellek bozulma hatası. Bu da bir uygulamanın kernel öncelikleriyle rastgele kod çalıştırmasını mümkün kılıyor. iOS 9.3.4 bellek işlemeyi artırarak bu soruna çare buluyor.

iOS 9.3.4’ü iPhone 4s ve daha yeni iPhone’lara, iPad 2 ve daha yeni iPad’lere, beşinci nesil iPod touch’lara yüklemek mümkün. Eğer cihazınızda iOS 9.3.3 yüklüyse, 9.3.4 güncellemesinin çıktığına dair bildirimi görmeniz gerekiyor.

Yazılım güncellemesini gerçekleştirmek için Ayarlar uygulamasını açın. Daha sonra Genel bölümünü takip edin. Yazılım Güncelleme seçeneğine tıklatın, kısa bir süre sonra iOS 9.3.4 güncellemesinin varlığı ortaya çıkacaktır. İndir ve Yükle butonuna tıklatın, lisans şartlarını kabul edin ve indirmeyi başlatın.

Her zaman olduğu gibi, indirme ve yükleme süreci sahip olduğunuz internet bağlantısına ve cihazınızın teknik özellikleriyle yakından ilgili. Güncelleme süreci boyunca cihazınız birkaç kez yeniden başlatılabilir. Bundan dolayı paniğe kapılmayın.

Eğer iOS 9.3.3 Pangu çözümü ile jailbreak edilmiş bir iPhone, iPad veya iPod touch kullanıyorsanız, 9.3.4’e güncelleme yapmamanız gerekiyor. Aksi takdirde jailbreak özelliğini kaybetmiş olacaksınız. Muhtemelen Pangu’nun 9.3.4 jailbreak çözümünü duyurması biraz zaman alacaktır.

İLGİLİ HABERLER