Manşetler

iOS 9.3.3 güncellemesi güvenlik ve performans iyileştirmeleriyle geldi

ios 9.3.3

ios 9.3.3Yaklaşık beş ay süren beta ve iki aylık herkese açık beta test sürecinin ardından, iOS 9.3.3 nihayet yayınlandı. Şimdiye kadar çıkmış olan iOS 9 güncellemeleri içinden en az dikkat çekeni olsa da, bu güncelleme sahip olduğu hata düzeltmeleriyle yüklemeye değer görünüyor.

iOS 9.3.2 ilk çıktığında, bazı iPad modellerinin kilitlenmesine neden olan “Hata 56” gibi sorunlarla uğraşmak zorunda kalan Apple, bu sefer daha ihtiyatlı davranmışa benziyor. Güncelleme şimdiye kadar herhangi bir şikayete yol açmadı.

Her ne kadar gerçek anlamda özellik bakımından herhangi bir yenilik sunmasa da, iOS 9.3.3 bazı önemli güvenlik açıklarını kapatıyor. Bunların arasında korsanların cihazları yeniden başlatmaya zorlamasına izin veren Takvim açığu da bulunuyor. Kötü niyetli kişilerin uzaktan dosya çalıştırmasına izin veren CoreGraphics problemi, Safari ve Siri ile ilgili birtakım diğer güvenlik güncellemeleri de geliyor.

Bunlara ek olarak, gizlilik tarafında da bazı iyileştirmeler sunuluyor. Bunların arasında Safari’nin Gizli Dolaşma özelliğinin gizliliğini artıran bir güncelleme de mevcut. Ayrıca her iOS güncellemesinde olduğu gibi, çeşitli performans iyileştirmeleri de sunuluyor.

iOS 9.3.3 güncellemesini kablosuz bağlantı üzerinden, Ayarlar uygulaması altında bulunan Yazılım Güncelleme bölümünden yükleyebilirsiniz.

İLGİLİ HABERLER