Teknoloji

Apple iOS 9.3.2 güncellemesini 9.7 inç iPad Pro’dan geri çekti

ios 9.3.2

ios 9.3.2iPhone ve iPad kullanıcıları, Android’in parçalı yapısına kıyasla iOS’in dengeli bir güncelleme sistemi sunmasından dolayı oldukça memnun. Güncellemeler üzerinde tüm kontrol Apple’ın elinde olduğu için desteklenen cihazlar güncellemeleri hızla ve sorunsuzca alabiliyor. Ancak kimi zaman bazı güncellemeler başlı başına birer problem kaynağına dönüşebiliyor. iOS 9.3.2 güncellemesi de sorun yaratan güncellemeler arasındaki yerini aldı. Apple’ın yeni yazılım sürümünün olumsuz etkilediği cihaz ise kısa bir süre önce tanıtılan 9.7 inç ekranlı iPad Pro oldu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: iPad Pro 9.7 İncelemesi

Güncellemenin küçük iPad Pro’ların tamamını değil, belli bir kısmını etkilediği söylense de, bu bile Apple’ın güncellemeyi geri çekmesi için yeterli oldu. Şirket tarafından iMore sitesi genel yayın yönetmeni Rene Ritchie’ye gönderilen açıklamada, yazılımı güncellerken bazı iPad Pro’larda yaşanan sorunun çözümü konusunda çalışmaların devam ettiği ve probleme çözüm getiren güncellemenin mümkün olan en kısa süre içinde yayınlanacağı açıklandı.

iOS 9.3.2 güncellemesini yükleyen bazı iPad Pro 9.7 sahipleri, cihazlarının sürekli olarak kendi kendisine yeniden başlatıldığını ve ekrana “iTunes’a bağlayın” yazısının geldiğini belirtmişlerdi. Ancak bunu yapmak da yeterli olmamış ve bilgisayarda bulunan bir yedeklemeden geri yükleme yapamayan kullanıcılar, yetkili Apple servislerinin kapısını çalmak zorunda kalmıştı.

 

Bu olay, Apple’ın güncelleme kalitesi performansının düştüğü yönündeki eleştirileri yeniden artırma potansiyeli taşıyor. Tüm vakaların birer hata olarak değerlendirilmesi mümkün olmasa da, kullanıcıları neredeyse işlemez hâle gelen cihazlarla karşı karşıya bırakan problemlerin kabul edilemeyeceğini söylemek gerekiyor.

Apple, iPad Pro 9.7 için düzeltilmiş iOS 9.3.2 güncellemesinin ne zaman yayınlanacağı konusunda şu an için kesin bir tarih vermiş değil.

İLGİLİ HABERLER