Teknoloji

iOS 8.4 sadece bir haftada yüzde 40’lık kullanım oranına ulaştı

Apple Music henüz Türkiye'de faaliyette değil, ancak yurt dışında epey yüksek bir kullanıcı kitlesine erişmiş gibi görünüyor. Mixpanel tarafından sağlanan verilere göre, Apple'ın mobil işletim sisteminin en son versiyonu iOS 8.4 sadece bir hafta içinde bütün iOS cihazlarının yüzde 40'lık dilimine yerleşti.
mixpanel-ios-8-4-kullanim-080715
Görsel: 9to5Mac

Apple Music henüz Türkiye’de faaliyette değil, ancak yurt dışında epey yüksek bir kullanıcı kitlesine erişmiş gibi görünüyor. Mixpanel tarafından sağlanan verilere göre, Apple’ın mobil işletim sisteminin en son versiyonu iOS 8.4 sadece bir hafta içinde bütün iOS cihazlarının yüzde 40’lık dilimine yerleşti.

iOS 8.4’ün bu kadar kısa süre içinde hızlı bir şekilde yüksek bir kullanım oranına erişmesinde Apple Music etrafında dönen tanıtımların ve beklentinin etkisi büyük. Tabii ki, söz konusu veri sadece iOS 8.4’e geçişin tablosunu ortaya koyuyor, Apple Music’in ne kadar oranda kabul gördüğü için açık bir işaret sayılmaz. Ne de olsa Türkiye’nin de aralarında olduğu bazı ülkelerde Apple Music henüz faaliyete geçmedi.

Yüzde 40’lık oran gerçekten etkileyici, ancak iOS 9’un beta sürümleri olmasaydı söz konusu oran daha yüksek olabilirdi. Çünkü başta geliştiriciler olmak üzere hevesli kullanıcılar iOS 9’un beta sürümlerini kullanmaya çoktan başladılar bile.

Bu arada iOS 8.4 gibi, ara sürümlerin eriştiği kitleye dair analizler sadece Mixpanel gibi üçüncü taraf servisler üzerinden sunuluyor. Apple’ın resmi istatistikleri sadece temel versiyonların kullanım oranlarını veriyor, iOS 8 şu anda yüzde 84’lük bir kullanım oranına sahip.

apple-ios-8-kullanim-080715

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER