Manşetler

iOS 8.4 güncellemesi normale göre daha erken saatte yayınlanacak

apple-music-tasarim-090615

Apple’ın tepe yöneticileri Apple Music’in çıkışı öncesinde bu servisle ilgili epey konuşkan tavırlar sergiliyor. Eski Beats Music CEO’su, şu anda da Apple Music’in kıdemli direktörü olarak görev yapan Ian Rogers, yeni ürünün çıkışı hakkında bir blog yazısı yayınladı. Dijital müziğin ve radyonun geçmişine değinen yönetici, Apple Music’i WWDC sahnesinde gördüğünde son yirmi yılda yaşananların bugüne yol açtığını düşünmekten kendini alamadığını dile getirdi.

Apple önümüzdeki salı günü, yani 30 Haziran tarihinde iOS 8.4 güncellemesini yayınlayacak. Güncellemenin yerel saatle sabah 8’de yayınlanacağı söyleniyor. Bu da Türkiye saatiyle akşamüstü saat 6 sularında iOS 8.4’ün yayınlanacağı anlamına geliyor. Halbuki Apple daha önce bütün güncellemelerini Türkiye saatiyle akşam 8’e denk gelecek şekilde yayınlıyordu. Bu zamanlama değişikliğinin Apple’ın dünya çapında yayın yapacak radyo istasyonu Beats 1’ın yerel saatle sabah 9’da yayına başlayacak olmasıyla ilgili olduğu söyleniyor. iOS 8.4 ile birlikte Müzik uygulaması yenilenecek ve Apple Music’i destekler hâle gelecek.

[quote_box_center]İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Apple Music nedir?[/quote_box_center]

Öte yandan Apple yöneticisi Eddy Cue da Twitter hesabı üzerinden Apple Music ile ilgili bazı ipuçları verdi. Apple’ın kıdemli başkan yardımcısı Eddy Cue’nun tweetlerinde Apple Music ve iTunes Match’in birlikte nasıl işleyeceği anlatıldı. Apple Music, iTunes Match ile aynı eşleştirme ve tanımlanmayan şarkıları uzak sunucuya yükleme prosedürüne sahip olacak. Bu nedenle Apple kullanıcılarının bütün özelliklere sahip olmak için hem Apple Music hem de iTunes Match’e abone olmalarına gerek olmayacak.

Cue şu anda iTunes Match’te bulunan 25 binlik şarkı sınırlamasının başlangıçta Apple Music için de geçerli olacağını kaydetti. Ne var ki, Apple iOS 9 ile birlikte bu sınırı 100 bine çıkarmayı hedefliyor. Böylelikle kullanıcılar daha büyük boyutlu kütüphanelerle ek özelliklerden yararlanma şansına sahip olacak.

Apple Music’in çalışması için iOS 8.4 güncellemesi gerekecek. Ancak şu anda iOS 9 beta yüklü cihazlara sahip olan geliştiricileri de düşünen Apple, onlar için bu servisi destekleyen yeni bir iOS 9 beta sürümü yayınlayacak.

Apple Türkiye’nin web sitesinde Apple Music ile ilgili bölümü kontrol ettiğimizde bu servisin çıkışı için “Çok Yakında” ibaresi yer alıyor. Bu nedenle iOS 8.4 yayınlandığı zaman Türkiye’deki kullanıcıların Apple Music’ten hemen yararlanmaya başlayıp başlamayacağını şu an için bilmiyoruz. Bunun için iOS 8.4 güncellemesinin yayınlanmasını beklemek gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER