Manşetler

iOS 8.3’te ücretsiz uygulamaları ve iTunes içeriklerini şifre girmeden indirmeyi sağlayacak seçenek bulunacak

itunes-store-sifre-isteme-ios-8-3-beta-2-230315

iOS 8.3’te kullanıcıları iTunes Store veya App Store’dan içerik satın alırken şifre girme zahmetinden kurtaracak yeni bir ayar yer alacak gibi görünüyor. “Şifre Ayarları” olarak adlandırılan bu yeni görünüm kullanıcıların Apple’ın satın almalar sırasında kullanıcıdan Apple kimliği şifresini hangi sıklıkta isteyeceğini ayarlamasını sağlayacak. Bu arada kullanıcıların ücretsiz uygulamaları indirirken şifre girme zorunluluğunu ortadan kaldıracak bir ayar da bulunuyor.

İlk seçenek kullanıcıların şifrelerini hemen girecek veya 15 dakika sonra zaman aşımına uğrayacak ve yeniden şifre girilmesini isteyecek şekilde seçim yapmalarını sağlıyor. Aslında bu seçenek iOS’in önceki sürümlerinde de mevcuttu, ancak Kısıtlamalar ayarları altında bulunuyordu. Halbuki ücretsiz indirmeler için getirilen “Şifre İste” seçeneği tamamen yeni bir seçenek gibi görünüyor. Bu seçenek sayesinde kullanıcılar ücretsiz uygulamaları veya diğer ücretsiz iTunes içeriklerini şifre yazmaya gerek duymadan indirebilecek. Paralı içerikler içinse hâlâ yukarıda belirtilen kimlik doğrulama tabanlı seçenekler geçerli olacak.

9to5Mac okuyucusunun ortaya çıkardığı bu ayar bütün iOS 8.3 beta kullanıcıları tarafından görüntülenemiyor olabilir. Ancak iOS 8.3’ün son kullanıcılara ulaştırıldığı zamanlarda bu ayarın da yer alması bekleniyor.

Aslında ücretsiz indirmeler sırasında bir süredir şifre gereksinimi aranmıyor. Ancak Apple bu işlemden vazgeçmek, onun yerine kullanıcılara şifre girme işlemini istedikleri takdirde yapmalarını sağlayacak bir seçim imkanı sunmayı hedefliyor. Bu arada indirmeler için şifre sorulmaması seçeneği şu an için her bölgedeki iOS 8.3 beta yüklü cihazlarda görülmüyor, bu da söz konusu özelliğin iTunes Store sunucularına bağlı şekilde işlediğini gösteriyor. Tabii ki, iOS 8.3’ün final sürümünün yayınına kadar her bölgenin bu işlevi desteklemeye başladığını görebiliriz.

Geçtiğimiz günlerde herkese açık beta sürümü yayınlanan iOS 8.3’ün ilerleyen haftalarda gelmesi bekleniyor. Yeni emoji klavye, kablosuz CarPlay desteği ve aralarında Türkçe’nin bulunduğu Siri için yeni dil destekleri de iOS 8.3’ün yenilikleri arasında olacak.

İLGİLİ HABERLER