Manşetler

Siri iOS 8.3 ile birlikte Türkçe desteği kazanıyor

ios-8-3-siri-230215

iOS 8.3 beta hâlinde geliştiricilere sunulmuştu ve geliştiriciler gelecek haftalarda iOS cihazlarına ulaştırılacak güncellemeyle ilgili yeni detaylar elde etmeye devam ediyor. Başlangıçta iOS 8.3’ün kablosuz CarPlay bağlantı desteği, daha fazla Emoji (his simgesi) çeşidi ve Google servisleri için iyileştirilmiş kullanıcı girişi desteği gibi yenilikler sunacağı biliniyordu.

Yeni çıkan iOS 8.3 beta 2 ile birlikte Siri tarafında da önemli yeniliklerin olduğu ortaya çıktı ve bu yenilikler Türkiye’deki kullanıcıları da yakından ilgilendiriyor. 2011 sonunda beta hâlinde faaliyete geçen Siri, geçen üç buçuk yılın sonrasında nihayet Türkçe desteği kazanıyor.

Siri Türkçe ile birlikte Rusça, Danca, Felemenkçe, Portekizce, İsveççe, Tay dili ve Hindistan İngilizcesi dil desteklerine de sahip olacak.

Apple’ın geçtiğimiz aylarda ortaya çıkan bir iş ilanı başvurusu Siri için Türkçe dil desteğinin tasarlandığını ortaya koymuştu.

iPhone, iPad ve iPod touch’ta Siri için dil seçeneklerine Ayarlar uygulaması içinde bulunan Siri ile ilgili bölümden ulaşılabiliyor. iOS 8.3’ün herkese açık beta sürümünün mart ayının ortalarında çıkacağı ve nihai sürümün de önümüzdeki aylarda dağıtıma sunulacağı söyleniyor.

Apple’ın iOS 8.3’ten önce mart ayında iOS 8.2’yi çıkarması, ayrıca yaz aylarında da, eylülde beklenen iOS 9’dan önce iOS 8.4’ü yayınlaması bekleniyor. iOS 8.3’ün mayıs ayında yayınlanmasını bekleyebiliriz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER