Teknoloji

Apple gelecek iOS sürümleri için herkese açık beta programı başlatabilir

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

iphone-6-inceleme-00033

Apple OS X Yosemite’nin geliştirme süreci sırasında herkese açık beta programını yeniden canlandırdığında, herkes şirketin iOS’i de herkese açık test kapsamına sokup sokmayacağını merak etmişti. Ne de olsa her yıl önemli sayıda ve uygulama geliştirmekle işi olmayan son kullanıcı Apple’ın mobil işletim sisteminin bir sonraki ana sürümünü, daha geliştiricilere özel beta sürümleri aşamasındayken cihazına yüklüyor.

9to5Mac sitesinin haberine göre, Apple bu meraklı kullanıcı kitlesini memnun edecek önemli bir adım atmaya hazırlanıyor. Gelecek iOS sürümleri için herkese açık beta versiyonları yayınlanacak.

CarPlay için kablosuz bağlantı desteği, yeni his simgeleri barındıracak, ayrıca getirecek iOS 8.3’ün gelecek ayın ortasında şirketin AppleSeed programı üzerinden beta olarak yayınlanması bekleniyor. Ancak daha kritik önem taşıyan herkese açık beta sürümü bir sonraki büyük versiyon olarak nitelendirilen iOS 9 olacak. Apple’ın iOS 9 ile ilgili detayları haziran ayındaki WWDC etkinliğinde açıklaması bekleniyor.

Aslında teorik olarak, daha fazla kişinin iOS’in her bir köşesini test etmesi Apple’a tüketicilere daha düzgün ve sorunsuz bir deneyim sunma noktasında yardımcı olacaktır. OS X Yosemite’nin çıkışı öncesinde bir milyon kişiye beta programına katılma izni verilmiş ve bu kitle Apple’ın hataları ayıklamasına yardımcı olmuştu. Ne var ki, iOS ile birlikte şirketin daha küçük bir beta test kullanıcı havuzu oluşturacağı söyleniyor.

9to5Mac bu sayının 100 bin ile sınırlanacağını söylüyor. Bu tavan değerine erişildiğinde, dışarıda kalan kullanıcıların eskiden olduğu gibi tanıdık geliştiriciler bulmaları gerekecek. Aslında tanıdık geliştirici bulmak da gerekmiyor, çünkü bu iş de ticarete döküldü. Her ne kadar Apple karşı çıksa ve sürekli uyarılarda bulunsa da, bazı geliştiriciler para karşılığında isteyen kişilerin iPhone’larını geliştirici hesaplarına kaydediyor, böylelikle o cihaza da geliştiricilere özel beta sürümünü kurmak mümkün hâle geliyor.

Apple herkese açık iOS beta sürümleriyle ilgili resmi planlarını henüz açıklamadı.

İLGİLİ HABERLER