Teknoloji

Apple’dan, iOS 17.5’in yol açtığı, eski fotoğrafları geri getiren hata ile ilgili açıklama

apple ios 17.5

Apple, kısa bir süre önce iOS 17.5 güncellemesi ile ortaya çıkan ve eski fotoğrafların geri gelmesine neden olan hataya dair açıklama yaptı. Şirket, bu hatanın arkasında iCloud’un olmadığını belirtti.

Geçtiğimiz günlerde iOS 17.5.1 güncellemesi ile bu hatayı düzelten Apple, kullanıcılara önemli bilgiler verdi. Güncellemenin, veri tabanı bozulması nedeniyle silinmiş fotoğrafların arşivde yeniden görünmesine neden olan nadir bir sorunu giderdiği ifade edildi.

iOS 17.5 güncellemesi sonrası, yıllar önce silinmiş bazı fotoğrafların cihazlara geri gelmeye başladığı görüldü. Bazı kullanıcılar, 2021 yılından bile silinmiş fotoğrafların galerilerinde yeniden belirdiğini fark etti. Bu durum, kullanıcılar arasında büyük bir kafa karışıklığına ve endişeye yol açtı.

Bazı kullanıcılar, iOS 17.5 güncellemesi sonrası sıfırlayıp sattıkları iPad’lerde eski fotoğrafların geri geldiğini belirtti. Apple, bu olayın tam olarak doğru olmadığını ve muhtemelen cihazların tam olarak sıfırlanmadan satıldığını ifade etti.

Şirket, sorunun iCloud Fotoğraflar ile ilgili olmadığını ve yerleşik cihazlardan kaynaklandığını açıkladı. Şirket, bu durumun çok az sayıda kullanıcıyı etkilediğini ve veri tabanı bozulmasından kaynaklandığını belirtti.

Öte yandan Apple, silinen fotoğraflara erişimlerinin olmadığını ve fotoğrafların cihazın kendi hafızasından geri geldiğini vurguladı. Geri gelen fotoğrafların çok eski olmasının nedenini ise, bozuk verilerin yerel bir yedeklemeyi geri yüklerken veya aygıttan aygıta aktarım sırasında geçmiş olabileceğini belirtti.

İLGİLİ HABERLER