ManşetlerTeknoloji

Apple, iOS 17.5.1 ile silinen fotoğrafların yeniden ortaya çıkması sorununa çözüm getiriyor

iphone 15 iphone 14 karşılaştırma apple türkiye

Apple geçtiğimiz hafta ortaya çıkan tuhaf bir sorunu çözmek için yeni bir iOS ve iPadOS güncellemesi yayınladı. iOS 17.5 yayınlandığında bazı kullanıcılar sildikleri fotoğrafları cihazlarının fotoğraf kütüphanesinde yeniden göründüğünü fark etmişti. iOS 17.5.1 güncellemesi bu sorunu düzeltmeyi vadediyor.

Apple’ın belirttiği gibi, güncelleme “veritabanında bozulma yaşayan fotoğrafların silinmiş olsalar bile Fotoğraflar kitaplığında yeniden görünebilmesi” gibi nadir bir sorunu ele alıyor.

Reddit’te yapılan paylaşımlara göre; bazı kullanıcılar yıllar önce silinen fotoğraflarla cihazlarında yeniden karşılaştı. Bir kullanıcı, 2010’da çekilen fotoğrafların sanki yeni çekilmiş gibi kütüphanesinde belirdiğini paylaştı.

ios 17.5.1

iOS 17.5.1 hakkında başka detay verilmedi

Apple konuyla ilgili olarak güncellemenin sürüm notları dışında daha fazla ayrıntı paylaşmadı. Dolayısıyla bu sorunun ilk etapta nasıl ortaya çıktığına dair detaylar belirsizliğini koruyor. iPhone sahipleri güncellemeyi telefonlarının Ayarlar uygulamasındaki “Yazılım Güncellemesi” bölümü üzerinden indirebiliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER