ManşetlerTeknoloji

Apple, iOS 17.5 güncellemesini Takip Bildirimleri özelliğiyle birlikte sundu

ios 17.5

Apple, iOS 17.5 güncellemesini yayınladı. Bu güncelleme, kullanıcılara bir dizi yenilik sunuyor, ancak liste AB ülkelerinde biraz daha uzun görünüyor. iOS 17.5 yenilikleri arasında, Google ile iş birliği içinde geliştirilen ve istenmeyen Bluetooth izleyici aygıtlarına karşı sunulan çapraz işletim sistemi uyarı sistemi bulunuyor. Ayrıca, Avrupa Birliği’nde web tabanlı uygulama dağıtımını içeren bir başka önemli özellik de bu güncelleme ile kullanıma sunuldu.

Avrupa Birliği’nde Dijital Pazarlar Yasası’nın yürürlüğe girmesiyle birlikte, Apple bu blok ülkelerinde web tabanlı uygulama dağıtımını başlatıyor. Ancak bu süreç tamamen serbest bırakılmış değil. Uygulama geliştiricileri, kullanıcıların iOS uygulamalarını web sitelerinden indirmesine izin vermek istiyorlarsa, belirli bir eşiği aştıktan sonra her kullanıcı için ücret ödemeyi gerektiren yeni App Store kurallarını kabul etmek zorunda kalacaklar.

iOS 17.5’in dikkat çeken bir diğer yeniliği ise ‘Onarım Durumu’ özelliği oluyor. Bu yeni özellik sayesinde, iPhone kullanıcıları cihazlarını tamire gönderirken ‘Bul’ özelliğini kapatma zorunluluğundan kurtuluyor. Bu, kullanıcıların cihazlarını daha rahat bir şekilde servise göndermelerini sağlayacak bir gelişme olarak öne çıkıyor.

Türkiye’de henüz kullanıma açık olmayan Apple News+ uygulaması, nihayet çevrimdışı mod özelliğine kavuştu. Bu sayede kullanıcılar, uçak modundayken veya Wi-Fi’ye erişimleri olmadan da haberleri takip edebilecekler. Bugün akışı ve News+ sekmesi internet bağlantısı olmadan da çalışabilecek.

Öte yandan Apple, kelime oyunlarına olan ilgiyi artırmak amacıyla, Apple News+ abonelerine özel ‘Quartiles’ adında bir Boggle tarzı oyun sunuyor. Kullanıcılar, çeşitli kelime kombinasyonlarındaki döşemeleri birleştirerek kelimeler oluşturacak ve puan kazanacaklar. Elde edilen skorlar, diğer oyuncularla paylaşılabilecek.

iOS 17.5 ile Kilitli Ekran için Yıllık Pride Koleksiyonu

Son olarak Apple, LGBTQ+ topluluğu onuruna, her yıl güncellediği Pride Koleksiyonu’nun en son versiyonunu sunuyor. Bu koleksiyon içerisinde, Pride Radiance saat yüzü ve iOS ile iPadOS için duvar kağıtları bulunuyor. Kullanıcılar, bu özellikleri çeşitli renklerle özelleştirebilecekler.

Apple Watch’ın saat yüzündeki numaralar, kullanıcı hareket ettiğinde renk değiştirecek ve tepki verecek. Apple Watch Pride Edition Braided Solo Loop, 22 Mayıs’ta siparişe açılacak. iPhone ve iPad arka planları ise cihaz kilidini açtığınızda hareket eden ve “Pride” kelimesini renkli ışınlarla ifade eden görsellerle kullanıcılara sunulacak.

Türkiye’deki kullanıcılar için iOS 17.5 yenilikleri

Yaklaşık 1 GB büyüklüğündeki güncellemeye Ayarlar > Genel > Yazılım Güncelleme bölümünden ulaşabilirsiniz. Sürüm notlarında Türkiye için aşağıdaki yenilikler yer alıyor:

Kilitli Ekran

  • LGBTQ+ topluluğunu ve kültürünü onurlandırmak amacıyla kilitli ekran için yeni bir Pride Işıması duvar kâğıdı

Takip Bildirimleri

  • Platformlar Arası Takip Algılama, kendisine ait olmayan uyumlu bir Bluetooth takip edici kullanıcı ile birlikte hareket ediyorsa eşlendiği işletim sisteminden bağımsız olarak kullanıcıya bildirim gönderir

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER