Teknoloji

Apple iOS 15.6, iPadOS 15.6, macOS 12.5, watchOS 8.7 ve tvOS 15.6 güncellemelerini yayınladı

iphone mini

Apple’ın en son yazılım güncellemeleri; iOS 15.6, iPadOS 15.6, macOS 12.5, watchOS 8.7 ve tvOS 15.6 kullanıcılar için görünmeye başladı. İşletim sistemlerinin bir sonraki ana sürümlerinin muhtemelen birkaç ay içinde çıkacağı göz önüne alındığında ki, beta kullanıcıları bunları çoktan deneyimlemeye başladı, çarşamba akşamı yayınlanan güncellemelerin hepsinin yenilikler bakımından zengin olmaması şaşırtıcı değil.

Her bir işletim sistemi sürümü için, sürüm notlarına göre yenilikler aşağıdaki gibi veriliyor:

  • iOS 15.6 ve iPad OS 15.6, destekleyen ülkelerdeki TV uygulamasında canlı bir spor oyununu duraklatma, geri sarma, yeniden başlatma ve hızlı ileri sarma özelliği ekliyor. Ayrıca Ayarlar, Posta ve Safari’deki birkaç hatayı düzeltir.
  • macOS 12.5 güncellemesi de TV uygulaması için bir güncelleme ve Safari için bir hata düzeltmesi alıyor.
  • watchOS 8.7 çeşitli iyileştirmeler, hata düzeltmeleri ve önemli güvenlik güncellemeleri içeriyor.
  • tvOS 15.6 genel performans ve kararlılık iyileştirmeleri içeriyor.

Ayrıca bu güncellemeler, bazıları kulağa oldukça korkutucu gelen sorunları çözen çeşitli güvenlik güncellemelerinin bir listesini (iOS 15.6 ve iPad OS 15.6, macOS Monterey 12.5, watchOS 8.7, tvOS 15.6) de içeriyor. Apple, sorunlardan hiçbirinin etkin bir şekilde kötüye kullanılıp kullanılmadığından bahsetmese de, yine de tüm cihazlarınızı mümkün olan en kısa sürede güncellemek iyi bir fikir olabilir.

iOS 15.6 ve diğerleri yeni ana sürümler öncesi son ara sürümler olabilir

Genellikle WWDC’den sonra çıkan tüm güncellemelerde olduğu gibi, bunların bir sonraki ana sürümden önceki son ara sürümler olmaları çok olası. Sadece hataları düzeltmek için birkaç küçük güncelleme daha görme imkanımız olsa da, bundan sonra iOS 15.7 veya macOS 12.6 gibi yeni ara sürümleri büyük ihtimalle görmeyeceğiz. Hâlâ iPhone 6S, 7 veya birinci nesil SE kullanan kişiler için bu, o cihazlar için aldıkları son güncellemelerden biri olabilir. Apple, bu cihazları iOS 16’da desteklemiyor.

iOS 15.6 veya iPadOS 15.6’yı Ayarlar > Genel > Yazılım Güncelleme yolunu takip ederek indirebilirsiniz. macOS 12.5 güncellemesi için de Sistem Tercihleri > Yazılım Güncelleme yolunu izleyebilirsiniz. Apple TV ve Watch ise büyük olasılıkla otomatik olarak güncellenecektir. Otomatik olarak güncelleme yapamayanlar için, tvOS için burada ve watchOS için burada bulabileceğiniz Apple’ın talimatlarını uygulayarak elle güncelleme yapabilirsiniz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER