Manşetler

iOS 15.5 WWDC 2022’ye sadece birkaç hafta kala geldi

ios 15.5

Apple iOS 15.5 güncellemesini iPhone’lar için yayınladı. Bu güncelleme son kullanıcıya yönelik geliştirmeler konusunda çok fazla yenilik içermiyor. Apple Podcast’ler ve Kişiler ile ilgili birkaç değişiklik ve iyileştirmenin varlığı söz konusu.

Apple Podcast’ler uygulamasında iPhone’unuzda saklanan bölüm sayısını sınırlayan ve eskileri otomatik olarak silen yeni bir ayar güncellemeyle birlikte geliyor. Ayrıca güncelleme, kişilerin varması veya ayrılması ile başlatılan ev otomasyonlarının çalışmamasına neden olan bir sorunu düzeltiyor.

Apple’ın sürüm notlarında iOS 15.5 yenilikleri aşağıdaki gibi veriliyor:

iOS 15.5, aşağıdaki iyileştirmeleri ve hata düzeltmelerini içerir:

    • Apple Podcasts, iPhone’unuzda saklanan bölüm sayısını sınırlayan ve eskileri otomatik olarak silen yeni bir ayar içerir
    • Kişilerin varması veya ayrılması ile başlatılan ev otomasyonlarının çalışmamasına neden olan bir sorunu düzeltir

Bazı özellikler, tüm bölgelerde veya tüm Apple aygıtlarında kullanılamayabilir. Apple yazılım güncellemelerinin güvenlik içeriği hakkında bilgi için lütfen şu web sitesine gidin: 

https://support.apple.com/kb/HT201222

Apple, en son iOS güncellemesinin yanı sıra macOS için bir güncelleme de yayınladı. Monterey 12.4 ile gelen en önemli yenilikler arasında, Apple’ın Studio Display monitörünün düşük web kamerası kalitesi ile ilgili bir düzeltme yer alıyor. Beta sürümünü kullananlar, güncellemenin kaliteyi mükemmelleştirmese de, görüntüdeki görünür parazit miktarını azalttığını, kontrastı iyileştirdiğini ve renk doğruluğunu artırdığını söylüyor.

9to5Mac tarafından daha önce verilen bir haberde, iOS 15.5’in, Apple’ın geçen ay duyurduğu değişikliklerle bağlantılı biçimde, harici satın alma sistemlerine bağlantı verme imkanıyla ilgili olarak çeşitli temelleri sunacağı belirtilmişti. Apple genellikle, geliştiricilerin dijital uygulama içi satın alımlar için kendi uygulama içi ödeme sistemini kullanmalarını gerekli kılıyor ve bunlardan genellikle yüzde 30 oranında komisyon alıyor. Ancak bu politika, dünya çapında çeşitli devletlerin ve toplulukların düzenleyici kuruluşlarının giderek artan miktarda incelemesiyle karşı karşıyadır. Güney Kore ve Hollanda gibi bazı ülkelerde, Apple’a çeşitli geliştiricilerin harici ödeme sistemleriyle bağlantı kurmasına izin vermesi emredildi.

iOS 15.5’in çıkışı, Apple’ın gelecek iOS 16 sürümünü ilk kez göstermesini beklediğimiz WWDC 2022 etkinliğinin başlamasına sadece birkaç hafta kala geldi. iPhone nasıl güncellenir sorusunun cevabı niteliğindeki ayrıntıları Apple’ın web sitesinde bulabilirsiniz

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER