Teknoloji

Apple Güney Kore’de alternatif ödeme yöntemlerine izin verecek

apple akıllı gözlük
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple yakında geliştiricilerin Güney Kore’deki uygulamalarında alternatif ödeme sistemlerini kullanmalarına izin verecek. Ülkede geçtiğimiz ağustos ayında onaylanan yasa çerçevesinde mobil uygulamalarda alternatif ödeme sistemlerinin sunulmasının önü açılmıştı.

The Korea Herald gazetesinin haberine göre; şirket üçüncü taraf ödeme sistemlerini desteklemeye ilişkin planlarını Güney Kore İletişim Komisyonu ile paylaştı. Mağazada yapılacak değişikliklerin nasıl yürürlüğe gireceğine dair detaylar şu an için bilinmiyor. Ancak Apple’ın alternatif ödeme yöntemlerinden yapacağı kesintinin yüzde 30’dan düşük olacağı biliniyor.

Güney Kore’nin “anti Google yasası” olarak da bilinen yasası, Google ve Apple’ın mağazalarında üçüncü taraf ödeme yöntemlerine izin vermesini zorunlu kılıyor. Bu yasa, mağazalarının kontrolünü sıkı şekilde elinde tutmak isteyen teknoloji devlerinin aleyhine bir durum olarak değerlendirilmişti.

Her iki şirket de geliştiricilerden aldıkları komisyonları korumak için mücadeleye devam ediyor. Bu nedenle hem Apple’ın hem de Google’ın Epic Games’e açtıkları davalar sürüyor.

Güney Kore’de yürürlüğe giren yeni yasa, uygulama mağazalarında alternatif yöntemlere yer vermeyen şirketlere ceza kesilmesini öngörüyor. Google yasanın kabulünden kısa bir süre sonra konuyla ilgili planlarını açıklamıştı. Apple ise en uygun çözüm için Güney Koreli yetkililerle birlikte çalışacağını duyurdu.

İLGİLİ HABERLER