Teknoloji

iOS 14 ile ilgili sızıntılar devam ediyor: Yeni bir fitness uygulaması, genişleyecek Pencil desteği

ipad pro 11 inceleme

Henüz yayınlanmamış iOS 14’ün kodu sızınca, iPhone’lara gelecek bir sonraki sürümle sunulacak birtakım yeniliklerden haberdar olduk. İlk sızıntılar 9to5Mac sitesinden gelmişti. Şimdiyse MacRumors sitesi, bir dizi yazıyla kodda karşılaştığı yenilikleri paylaştı. Bu özelliklerin hepsinin iOS 14’e mahsus olup olmadığını bilmiyoruz. Ancak her bir tanesinin Apple’ın çıkardığı büyük yazılım güncellemelerine yakışır yenilikler olduğunu söyleyebiliriz.

Öncelikle kod adı “Seymour” olan yeni bir fitness uygulamasından bahsediliyor. Bu uygulama Fit veya Fitness adıyla çıkabilir. Bu uygulamanın iOS 14, watchOS 7 ve tvOS 14’e özel bağımsız bir uygulama olacağı söyleniyor. Mevcut Aktivite uygulamasının yerini alacak bir uygulama olarak tasarlanmıyor.

Yeni fitness uygulaması ile farklı egzersiz ve aktivitelerin videolarını indirebilecek ve o antrenmanın kayıtlarını Apple Watch ile takip edebileceksiniz. Muhtemelen Apple Watch’un takibi için kullanıldığı egzersizlerin türü de artacaktır.

Ayrıca iOS 14’te PencilKit olarak adlandırılan yeni bir API’nin bulunacağı belirtiliyor. Bu da Apple Pencil’a daha fazla durumda kullanma imkanı tanıyacak. Normal metin girişinin yapıldığı alanlarda el yazısı tanıma ve çevirme işlemlerine izin verecektir. Şu anda böyle bir özellik Apple Pencil ile sunulmuyor.

MacRumors, bu sayede Mesajlar, Mail, Takvim ve benzeri uygulamalarda metin girişinin el yazısıyla, daha pratik biçimde yapılabileceğini söylüyor. Üçüncü taraf geliştiriciler de PencilKit’e bir şekilde erişim imkanı bulacaklar.

iMessage da iOS 14 ile birlikte birtakım yeni özellikler kazanacak. Aslında bunların hiçbiri diğer sohbet uygulamalarında standart olan özelliklerin dışına çıkmayacak gibi görünüyor. Apple’ın şu sıralar grup sohbetlerde @ işareti kişiyi etiketleme, mesaj gönderme işlemini geri alma, durum güncellemesi özelliği ve mesajları okunmamış olarak işaretleme gibi özellikler üzerinde çalıştığı söyleniyor.

AirTag ile ilgili bazı detaylar var

Son olarak MacRumors, Apple’ın uzun zamandır konuşulan nesne takip etiketleriyle ilgili de bazı detayları paylaştı. Bunların AirTags adını taşıyacağı tahmin ediliyor. Bu isim daha önce de karşımıza çıkmıştı. Bu cihazların CR2032 tipi düğme piller taşıyacağı da tahmin ediliyor. Haberde belirtildiğine göre, AirTag’daki bir askıyı çekmek onu etkinleştirecek, daha sonra iPhone veya iPad ile yakınına getirilerek eşleştirilebilecek. Ne var ki, MacRumors bu gözlemlerini bir AirTag prototipine göre yaptığını, Apple Watch tarzı endüktif şarj özelliğinin de konuşulduğunu kaydetti.

9to5Mac’in Apple sızıntıları arasında watchOS 7 için yeni özellikler, iPadOS’te iyileştirilmiş fare desteği, Apple Watch için kan oksijen seviyesi takibi ve Apple’ın kafa üstü kulaklıklarıyla ilgili detaylar var.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER