Teknoloji

iOS 14 güncellemesini alacak cihazlar ile ilgili dikkate değer dedikodu

ios 14 güncellemesini alacak cihazlar

Her yıl akıllı telefon kullanıcıları sahip oldukları cihazlar için yazılım güncelleme desteğinin sürüp sürmeyeceğini merak ederler. Doğrusunu söylemek gerekirse, iPhone kullanıcıları bu açıdan biraz daha şanslıdır. Çünkü Apple, yazılım güncellemeleri için sunduğu desteği bir hayli uzun tutuyor. 5-6 yıl önce çıkmış akıllı telefonların bile güncelleme almaya devam ettiğini görüyoruz. iOS 14 güncellemesinin hangi cihazlara geleceği ile ilgili de birtakım dedikodular var.

Fransa kaynaklı bir dedikoduya göre, iOS 14 güncellemesini alacak cihazlar listesi geçen yıl iOS 13’ü alan cihazlar ile hemen hemen aynı olacak. Yani iPhone’unuz iOS 13 güncellemesini aldıysa, bu yılın güncellemesini de alması kuvvetle muhtemel görünüyor. Apple, geçen yıl iPhone 6 serisi telefonları güncelleme listesinden düşürmüştü.

Buna bağlı olarak iOS 14 güncellemesini alması beklenen cihazlar şu şekilde sıralanıyor: iPhone 11 Pro, iPhone 11 Pro Max, iPhone 11, iPhone XS, iPhone XS Max, iPhone XR, iPhone X, iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus ve iPhone SE. Bunlara ek olarak 7. nesil iPod touch da güncellemeyi alacak gibi görünüyor.

iPadOS 14 güncellemesini alacak cihazlar

Öte yandan iPadOS 14 güncellemesini alacak cihazlar listesi bu yıl bazı cihazları kaybediyor. Liste şu şekilde sıralanıyor: 12.9 inç iPad Pro, 11 inç iPad Pro, 10.5 inç iPad Pro, 9.7-inç iPad Pro, 7. nesil iPad, 6. nesil iPad, 5. nesil iPad, 5. nesil iPad mini ve 3. nesil iPad Air. Geçen yılla karşılaştırdığımızda listede 4. nesil iPad mini ve 2. nesil iPad Air yer almıyor.

Tabii ki, her iki listede bu yıl çıkması beklenen iPhone ve iPad’lerini içermiyor. Doğal olarak sonbaharda çıkmasını beklediğimiz yeni iPhone ve iPad’lerde iOS 14 yüklü olarak geliyor. Apple, 22 Haziran’da internet üzerinden düzenleyeceği WWDC etkinliğinde iOS 14 ve iPadOS 14 sürümlerinin ön gösterimini yapmasını bekliyoruz.

iOS 14’ün sızan bir erken sürümü sayesinde birtakım özellikler hakkında bilgi sahibi olmuştuk. iPad’ler için yeniden düzenlenmiş ana ekran görünümü, iCloud Anahtar Zinciri özelliğinin yenilenmesi, yeni bir artırılmış gerçeklik uygulaması ve barkod sistemi gibi yeniliklerin geleceği konuşuluyor.

iOS 14 güncellemesini alacak cihazlar listesi şu anda sadece dedikodular doğrultusunda oluşturulmuş bir liste. Apple, yakın zamanda duyuracağı yeni sürümle birlikte resmi desteklenen cihazlar listesini de açıklayacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER