Teknoloji

iOS 14’te iCloud Anahtar Zinciri, 1Password ve LastPass gibi servislere rakip olacak

apple destek hattı

Apple’ın iOS içindeki dahili şifre yöneticisi bu yıl içinde iOS 14 ile birlikte yenilemeden geçebilir. Böylelikle 1Password veya LastPass gibi üçüncü taraf seçeneklerle daha iyi şekilde rekabet edebilir hâle gelecektir.

Şu anda iCloud Anahtar Zinciri iPhone, iPad, Mac ve diğer Apple cihazlarında şifreleri depolayabiliyor ve otomatik tamamlamada yardımcı oluyor. Mobil cihazlarda dokunmatik ekrandaki klavyeye dokunarak bir dizi rakamı, karakteri, harfi kopyalayıp yapıştırmak her zaman baş ağrısı olmuştur ve iCloud Anahtar Zinciri bu noktada yardım ediyor. Ancak rakip şifre yöneticilerinin sunduğu gibi şifreleri değiştirme hatırlatıcısı gibi özellikleri sunmuyor. Ya da daha gelişmiş iki faktörlü doğrulama (2FA) seçeneklerini desteklemiyor. Bu da, kullanıcıların 2FA kurmuş olmaları durumunda, SMS veya e-posta gibi potansiyel olarak daha az güvenli yöntemler kullanmaya devam ettikleri anlamına geliyor.

iCloud Anahtar Zinciri’ne Google Authenticator benzeri araç gelecek

Yeni özelliklerin gelecek işletim sistemi sürümünün ilk derlemelerinin bir parçası olduğunu söyleyen 9to5Mac‘e göre, Apple hem şifre değiştirme tavsiyelerini hem de 2FA desteğini ekleyecek. Bu durum Apple’ın; Google Authenticator, Authy ya da 1Password veya LastPass’teki özel versiyonları gibi, kendi kimlik doğrulayıcısı özelliğini mi sunacağı anlamına geliyor, bu bilinmiyor. Ancak 9to5Mac, hedefin ikincil kimlik doğrulama seçenekleri olarak SMS veya e-postaya bağlılığın azaltılması olduğunu söylüyor. Böylelikle daha zayıf iki faktörlü doğrulama yöntemlerinin kırılmasını sağlayan genel yöntemlerin de önüne geçilmiş olacak.

1Password veya LastPass gibi paralı servisleri kullanmak istemeyenler için iOS 14’te gelmesi beklenen bu değişiklik epey olumlu olacaktır. Apple servisleriyle daha derin bir entegrasyonu sevenler için de, iCloud Anahtar Zinciri’nin daha kapsamlı ve sağlam hâle gelmesi doğru yönde atılmış bir adım sayılacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER