Teknoloji

iOS 14.5 ile gelecek yeni pil sağlığı aracının izleri görüldü

ios 14.5 beta 6 pil sağlığı kalibrasyon aracı

Apple iOS 14.5 beta 6 sürümünü geliştiriciler için yayınladı. Bu versiyonun zaten çeşitli yeniliklerle geleceğini biliyorduk. Ancak Apple’ın en son beta sürümüyle birlikte bir yenilik daha eklediğini görüyoruz. 9to5Mac‘in haberine göre iPhone kullanıcıları cihazlarının pilini, iyi performans göstermediği zaman yeniden kalibre etmelerini sağlayacak yeni bir araca sahip olacaklar.

9to5Mac, iOS 14.5 kodunda yeni kalibrasyon aracının bulgularına rastladı. Bu araç en yüksek pil performansının azaldığını gören kullanıcıların karşısına çıkacak. İlginçtir ki, bu kod Apple’ın web sitesinde var olan bir destek makalesine bağlantı içeriyor. Bu sayfada iOS 14.5 ile gelecek yeni özellik hakkında detaylı bilgiler yer alıyor.

Apple, bu yeni pil kalibrasyon aracının “bazı kullanıcıların pil sağlığı raporuna ilişkin olarak karşılaştığı hatalı tahmin sorununu gidermek için maksimum pil kapasitesini ve en yüksek performans yeterliliğini yeniden kalibre edeceğini” belirtiyor. Bu özellik şu anda sadece iPhone 11, iPhone 11 Pro ve iPhone 11 Pro Max aygıtlarında kullanılabilir olacak gibi görünüyor.

İlkbahar aylarının sonlarında kullanıma sunulacak olan iOS 14.5, pil sağlığı rapor sisteminin, bazı kullanıcıların bu rapora ilişkin olarak karşılaştığı hatalı tahmin sorununu gidermek için iPhone 11, iPhone 11 Pro ve iPhone 11 Pro Max aygıtlarındaki maksimum pil kapasitesini ve en yüksek performans yeterliliğini yeniden kalibre edeceği bir güncelleme içermektedir. Bu hatanın bulguları arasında beklenmeyen pil boşalması davranışı ve nadir durumlarda en yüksek performans yeterliliğinin azalması olabilir. Bu hatalı pil sağlığı raporu, pil sağlığı ile ilgili gerçek bir sorunun işareti değildir.

Şirket, pilin yeniden kalibre edilmesinin düzenli şarj döngüleri sırasında gerçekleşeceğini ve bu işlemin tamamlanmasının birkaç hafta sürebileceğini söylüyor. Yeniden kalibrasyon tamamlandığında, maksimum kapasite yüzdesi ve en yüksek performans kapasitesi verileri Ayarlar uygulaması içinde güncellenecektir.

iOS 14.5 koduna göre sistem, yeniden kalibrasyon başarılı olmazsa kullanıcıya iPhone’u bir Apple Yetkili Servis Sağlayıcısına götürmesini önerecek:

Nadiren görülen bir durum olsa da yeniden kalibrasyon başarısız olabilir ve yeni bir pil servisi iletisi görünür. Bu tür durumlarda bir Apple Yetkili Servis Sağlayıcısı, yeniden tam performans ve kapasite için pili ücretsiz olarak değiştirebilir. Bu bir güvenlik sorunu teşkil etmediğinden pilinizi kullanmaya devam edebilirsiniz.

Ayrıca iOS 14.5 beta 6 ile Apple, Siri’ye yeni sesler ekliyor ve sanal asistanın ilk cihaz kurulumunda kadın mı yoksa erkek mi olacağını seçme seçeneği sunuyor. Diğer iOS 14.5 özellikleri arasında Apple Watch ile iPhone’un ekran kilidinin açılması, Müzik uygulamasında yapılan güncellemeler, Apple Haritalar için Waze benzeri özellikler ve daha fazlası yer alıyor.

Apple’dan güvenlik için önemli olan iOS 14.4.2, iPadOS 14.4.2 ve watchOS 7.3.3 güncellemeleri

Apple, iOS 14.5’in ilkbaharda tüm kullanıcılara dağıtılacağını açıkladı.

İLGİLİ HABERLER