Teknoloji

Apple’ın iPhone ekran kilidini Apple Watch ile açma özelliğini şimdi deneyebilirsiniz

ios 14.5 apple watch series 7

iOS 14.5 ve watchOS 7.4 sürümlerinin dağıtımıyla birlikte Apple, Apple Watch’unuzu yüz maskesi takarken de iPhone’unuzun ekran kilidini açmak için kullanmanıza izin verecek. Eğer bu özelliği şimdiden denemek isterseniz, Apple’ın iOS 14.5 ve watchOS 7.4 için public beta sürümlerini yayınladığını belirtelim.

Bu sürümler yayınlanıncaya kadar, yüz maskesi takarken Face ID’ye sahip iPhone kullanan kişiler, telefonlarının kilidini yalnızca şifrelerini elle girerek açmaya devam edecekler. Ancak yeni güncellemelerin cihazlara kurulmasıyla birlikte, Apple Watch’unuzun kilidi açıksa (ki büyük olasılıkla bileğinizde duruyorsa kilidi açıktır) ve yakında olduğu sürece, bir maske takarken iPhone’unuzun kilidini açmaya çalıştığınızda, Apple Watch’unuzdan ve iPhone’unuzdan gelecek küçük bir ses ve titreşimle ekran kilidinin açıldığı size bildirilecektir.

Yine de, bu özelliğe ilişkin dikkat edilmesi gereken birkaç husus bulunuyor. Yalnızca iPhone’unuzun kilidini açmak için çalışıyor. App Store veya Apple Pay satın alımları gibi işlerde kimlik doğrulaması için çalışmaz. Ayrıca, fazladan bir güvenlik önlemi olarak, iPhone’unuzda arada bir parolanızı elle girmeniz gerekecektir.

Herkese açık betalar ile sunulmaya başlanan bu özelliği denemek istiyorsanız, Apple’ın beta programı sitesine gidin. watchOS 7.4 beta sürümünü yüklemeden önce iOS 14.5 beta sürümünü yüklemeniz gerektiğini unutmayın. Ve bu bir beta yazılım olduğu için beklenmedik hatalar, çökmeler ve performans sorunlarıyla karşılaşabileceğiniz konusunda uyarırız. Yüklerken dikkatli olun!

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER